Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sociaal wonen 2030

De toekomst van sociale huisvesting in Nederland

Gebonden Nederlands 2013 9789055942800
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoewel onze sociale woningbouw internationaal hoog aangeschreven staat, is het als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen de vraag of en hoe we deze belangrijke pijler onder onze samenleving in stand kunnen houden. Om die vraag te kunnen beantwoorden, is een fundamentele dialoog nodig over de samenleving en het systeem voor sociaal wonen dat we met elkaar in de toekomst in stand willen houden dan wel willen creëren.

Die dialoog zal in de samenleving als geheel, door de uiteenlopende partijen, moeten worden gevoerd. Maar hij zal ook gevoerd moeten worden bij ieder van de partijen afzonderlijk in het sociaal wonen domein, want deze organisaties moeten zich voorbereiden op die toekomst. Hoe kan die toekomst eruit gaan zien, en wat zijn de consequenties daarvan voor de organisatie? Hoe zullen haar rollen en taken gaan veranderen?

In 'Sociaal wonen 2030' hebben de auteurs, samen met de sector en voor de sector, in de vorm van scenario's de instrumenten ontwikkeld waarmee de dialoog over de toekomst kan worden gevoerd, de juiste strategische beslissingen kunnen worden genomen, de vereiste organisatieverandering tot stand kan worden gebracht en de innovatie gestalte kan worden gegeven. Hierbij zullen we het meer dan in het verleden moeten hebben over hoe we de doelen van sociaal wonen ook in de toekomst kunnen blijven realiseren: betaalbare en kwalitatief goede woningen in een leefbare omgeving voor de onderkant van de woningmarkt.

Specificaties

ISBN13:9789055942800
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:311
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:28-3-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Philip Idenburg: ‘Op zoek naar een nieuw aanvalsplan voor sociaal leven’
Ronald Buitenhuis 28 mei 2013 Philip Idenburg en Mark Schweitzer deden samen met meer dan 100 professionals uit de sector onderzoek naar de toekomst van de sociale huisvesting in Nederland. Ze vatten het samen in het boek Sociaal Wonen in 2030. ‘Eigenlijk klopt die titel niet’, zegt Idenburg, managing partner bij BeBright. Wonen raakt zoveel meer: bouwers, corporaties, winkelgebieden, welzijn, gemeenten, zorg…’ Inclusief een hernieuwd pleidooi voor de methode van scenarioplanning.

Over Philip J. Idenburg

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en 'Zorg Enablers'. Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich. De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.

Andere boeken door Philip J. Idenburg

Inhoudsopgave

Kernteams
Deelnemers
Partners
Voorwoord
Inleiding
Actualiteit

1. Initiatief: 19 trends in sociaal wonen
2. Ontwerp: Dynamiek in sociaal wonen domein en kernonzekerheden
3. Realisatie: Vier scenario's voor de toekomst van sociaal wonen
4. Gebruik: Van scenario's naar strategie en beleid

Columns:
-Wouter Beekers
-Jaap Maljers
-Douwe Jan Joustra
-Jos Lichtenberg
-Peter Boelhouwer
-Mirjam Depondt
-Paul Schnabel
-Leon Bobbe
-Adri Duivensteijn
-Nicoly Vermeulen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociaal wonen 2030