Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het lelijke jonge eendje gaat naar zijn werk

Lessen voor op de werkplek uit de sprookjes van Hans Christian Andersen

Gebonden Nederlands 2008 9789055944569
Voormalig top 100Totaal 2 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek bestaat uit zes losse hoofdstukken, die elk zijn gebaseerd op een van de klassieke verhalen van H.C. Andersen. Van de uitgekozen verhalen hebben er drie een waarschuwend karakter ('De nieuwe kleren van de keizer', 'De mestkever' en 'De kleine dennenboom'); zij laten ons zien wat de consequenties zijn als we te veel letten op de meningen, beloning en erkenning van anderen.

De andere drie verhalen zijn inspirerend van karakter ('Het lelijke jonge eendje', 'De kabouter bij de kruidenier' en 'De Chinese nachtegaal'); zij gaan over thema's als verlangen, evenwicht en meesterschap in datgene wat u doet. De eerste groep aspecten is overwegend praktisch en gaat over het doen, de tweede is vooral idealistisch en heeft betrekking op het zijn. De les die we hier onder meer uit moeten trekken, is dat we in geen van die twee - pragmatisme of idealisme - moeten doorschieten, omdat we onszelf dan verliezen in een blinde dadendrang of volledig geobsedeerd raken van onszelf.

U kunt dit boek op uw gemak lezen en gewoon van ieder hoofdstuk genieten. Maar u kunt er ook voor kiezen om het nader op u te laten inwerken, door na te denken over de vragen die in de tekst worden opgeroepen.

De verhalen bieden een vrolijk handvat om samen met collega's moeilijke thema's aan te snijden. Aan de hand van 'De nieuwe kleren van de keizer', bijvoorbeeld, kunnen we ons afvragen welke dingen 'onbespreekbaar' zijn in ons eigen team op het werk. En aan de hand van 'Het lelijke jonge eendje' kunnen we bespreken hoe we elkaars sterke punten kunnen aanmoedigen. Daarom geeft Mette Norgaard aan het eind van elke hoofdstuk ook enkele suggesties voor onderwerpen die in een groepsdiscussie aan de orde zouden kunnen komen.

Specificaties

ISBN13:9789055944569
Trefwoorden:teambuilding
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:18-3-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mette Norgaard

Dr. Mette Norgaard is consultant, docent en coach. Haar clienten zijn Fortune 500-bedrijven en grote instanties, startende bedrijven, instellingen in de gezondheidszorg en beroepsverenigingen, zowel in Europa als de Verenigde Staten.

Andere boeken door Mette Norgaard

Inhoudsopgave

Voorwoord Stephen Covey
Inleiding

De nieuwe kleren van de keizer
Het lelijke jonge eendje
De mestkever
De kaboutertjes bij de kruidenier
De kleine dennenboom
De Chinese nachtegaal

Noten
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het lelijke jonge eendje gaat naar zijn werk