Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Prozac Monologen

Ingenaaid Nederlands 2007 9789055945320
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Prozac en aanverwante anti-depressiva bestaan 20 jaar. Journalist Marleen Janssen (Esta, Santé, Libelle) interviewde tientallen gebruikers en andere experts. Openhartige monologen schilderen een portret van een miljardencircus waarin bijna een miljoen Nederlanders angst, gekte en teleurstelling wegslikt. Schokkend, ontroerend, hilarisch.

Ze komen allemaal aan het woord. De pas gescheiden moeder. Ze overwint suïcidale neigingen, maar komt 25 kilo aan. De yup die met Prozac plankgas door het leven kan. De directeur van de pillenfabriek. De veelbesproken psychiater Bram Bakker, die hardlopen als antidepressivum voorschrijft. De hersenwetenschapper die uitlegt hoe het medisch werkt. De hoogleraar psychologie. Slikkers die hun seksleven er graag voor inleveren. Bekende Nederlanders als Henk Westbroek en Bennie Jolink. Ook zij pareren hun demonen met pillen. Een spirituele goeroe die een alternatieve weg naar het paradijs wijst. De ethica die het fenomeen in perspectief plaatst. En de auteurs zelf. Marleen Janssen openbaart de drijfveer om 'De Prozac Monologen' te schrijven. Haar ex-geliefde, die op een dag zomaar over de grens tussen geluk en gekte kieperde. Hij bleek niet de enige.

Dertig persoonlijke, informatieve en vermakelijke verhalen over Prozac en andere antidepressiva. Herkenbaar voor slikkers, ex-slikkers en niet-slikkers.

Specificaties

ISBN13:9789055945320
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:184
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Prozac Monologen