Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 51% korting
, e.a.

Labyrintologie

Dwalen in loopbaanland

Paperback Nederlands 2007 9789055945528
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

Het succes van kleine en grote organisaties is steeds afhankelijker geworden van de energie en inzet van mensen. Maar loopbanen zijn minder voorspelbaar en verlopen steeds grilliger dan vroeger. Wie plant zijn loopbaan nog? Is het niet steeds meer het pakken van kansen die voorbij komen?

Onder 'labyrintologie' verstaan de auteurs de toegepaste wetenschap van het dwalen in loopbaanland. Dwalen is in essentie een bewuste activiteit waarbij u iets zoekt, ofschoon u weet dat u het niet zult vinden met behulp van de gewone zoekmethoden. De auteurs beschrijven verschillende werelden die steeds een andere kijk op de werkelijkheid geven. Zo passeren de werelden van de bureaucratie, de technologie, de uitvinders, de Rijnlandse en de Anglo-Amerikaanse werelden en natuurlijk de virtuele wereld van de nieuwe generatie.

Specificaties

ISBN13:9789055945528
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:169
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:12-4-2007
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (2)

Labyrintologie
Anne-Mieke Vermeer | 23 juni 2008
Teun van Aken en Wouter Reynaert vervulden samen een lectoraat Career Development aan de Fontys Hogeschool Personeel en Arbeid te Tilburg. Zij verdiepten zich in de veranderingen van de samenleving en de weerslag daarvan op (het denken over) loopbanen. De kernvragen: hoe benut je talent, zijn loopbanen nog te plannen, welke rol speelt toeval? Samen met vier co-auteurs schreven zij 'Labyrintologie. Dwalen in loopbaanland', een bundel essays die verslag doet van een zoektocht naar een nieuwe vocabulaire voor werk.
Lees verder
Dwalen in loopbaanland
Pierre de Winter | 13 juni 2008
Dit boek maakt zijn titel - Labyrintologie - volledig waar. Teun van Aken en Wouter Reynaert willen ons iets duidelijk maken over hoe we in deze postmoderne tijden onze carrière op een vruchtbare manier kunnen inrichten. Maar hoe dat dan moet en waarom dat zo moet, dat komt maar niet goed uit de verf. Ik kreeg bij lezing inderdaad het idee een labyrint binnengeleid te worden en helaas kwam ik daar vervolgens niet meer uit.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Teun van Aken over grillige loopbanen
Pierre Pieterse 9 juni 2008 Carrières verlopen grilliger dan vroeger. Daardoor is een loopbaan vooral een pad dat ontstaat door het bewandelen ervan. Teun van Aken en Wouter Reynaert schrijven in Labyrintologie dat serendipiteit tijdens die wandeling een uiterst belangrijke rol speelt. Met andere woorden: het vermogen om dingen scherp op te merken. Wie naar iets op zoek is, zal het niet vinden. Of, vrij naar Rutger Kopland: wie iets heeft gevonden, heeft niet goed gezocht! Daarom moet je juist andere kanten opkijken dan de richting die je op wilt. Boekcover.nl vroeg Van Aken hoe je deze onverwachte wegen vindt. En hoe je om moet gaan met bureaucratie?

Over Teun van Aken

Dr. Teun van Aken is zelfstandig gevestigd organisatieadviseur en managementtrainer te Culemborg. Het gaat in organisaties altijd gaat om resultaten bereiken met mensen. Dit was ook het leidmotief in zijn laatste twee publicaties, die hij schreef samen met Roel Riepma en Rob Westerdijk: Het OK! model. Methodische aanpak van organisatievraagstukken (2018) en Toekomstbestendig ondernemen. De OK! methode als basis (2020).

Andere boeken door Teun van Aken

Inhoudsopgave

Proloog
Woorden vooraf
Introductie

Ars inveniendi, over het vermogen om te vinden
Bureaucratie als cultuur
Deconstructie van de werkelijkheid
De loopbaan voorbij?
Dimensies van serendipiteit, het verschil tussen zoekers en vinders
Het voorbeeld is verdwenen
Hoe word ik Zeus in tien stappen
Tiende metafoor: de schat aan het einde van de regenboog
Waardigheid in plaats van nuttigheid

Epiloog
De auteurs
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Labyrintologie