Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De winst van duurzaam bouwen

Gebonden Nederlands 2008 9789055946266
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het ontwikkelen van duurzaam vastgoed wint steeds meer terrein. Duurzaam bouwen is een van de gebieden waarop snel en doeltreffend winst valt te behalen. In ecologisch en maatschappelijk, maar zeker ook in economisch opzicht. Met 'De winst van duurzaam bouwen' wil Anne-Marie Rakhorst aantonen dat de bouw de basis legt voor een schone, leefbare en duurzame toekomst. Door duurzame bouwtechnieken en duurzame materialen te gebruiken. Door innoverende, betaalbare technieken voor energieopwekking, klimaatbeheersing en waterzuivering toe te passen die CO2-neutraal zijn.

Rakhorst wil met dit boek argumenten aandragen, drempels wegnemen en inspireren. Aan de hand van overtuigende voorbeelden van duurzame vastgoedontwikkelingen in binnen- en buitenland maakt ze duidelijk dat de tijd van energieverslindende gebouwen voorbij is. De tijd is gekomen dat vastgoed zelf energie opwekt, lucht en water zuivert, en afval benut voor de opwekking van energie. Een utopie? Geenszins. Rakhorst bewijst het zelf door een duurzaam kantoor te bouwen dat daartoe in staat is.

Specificaties

ISBN13:9789055946266
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:232
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:25-9-2008
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anne-Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer vanuit het hart. Meer duurzame waarde en winst toevoegen, is en blijft haar drijfveer. In 1994 richtte ze Search Ingenieurs- en adviesbureau op, dat in 2014 verkocht werd aan wereldwijd marktleider SGS. Sinds ze in 2000 Zakenvrouw van het jaar werd, deelt ze haar kennis en enthousiasme met specialisten, vakgenoten en het grote publiek. Anne-Marie werkt nu als duurzaam ondernemer en eigenaar van Duurzaamheid.nl, een onafhankelijk platform op het gebied van duurzaamheid. Ze helpt bedrijven en overheden om hun businesscase te verduurzamen en inspireert met adviezen, lezingen en publicaties.

Andere boeken door Anne-Marie Rakhorst

Inhoudsopgave

Woord vooraf door Mr. Drs. Elco Brinkman

De meervoudige winst van duurzaam bouwen
Samen bouwen aan duurzaam rendement
De 'tweede' schepping
De proef op de som
Gebouwen als bomen
Eén enkel gebouw kan de stad veranderen
De veranderende ruimte
De toekomst duurzaam vorm geven

Literatuur
Websites
Register
Beeldverantwoording
colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De winst van duurzaam bouwen