Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Diagnose 2025

Over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg

Gebonden Nederlands 2010 9789055947355
10
Voormalig top 10Totaal 7 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

De Nederlandse gezondheidszorg ondergaat grote veranderingen. Hoewel sommige van de ontwikkelingen voor de midden lange termijn relatief goed voorspelbaar zijn zoals de vergrijzing en veranderende en groei van de zorgbehoeften, is er tegelijkertijd sprake van grote onzekerheid op andere vlakken zoals bijvoorbeeld de invoering van de marktwerking.

'Diagnose 2025' is een verkenning naar de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Een onderwerp dat hoog op de agenda staat van zorginstellingen, de 1,2 miljoen professionals in de zorg en de lokale en landelijke politiek. Het boek schetst een compleet beeld van alle trends en ontwikkelingen die zich nu voordoen in de gezondheidszorg en een beeld van de zorg in 2025. Beelden die een basis vormen voor een dialoog over de toekomst van de zorg, investeringsbeslissingen en beleidsvorming.

Specificaties

ISBN13:9789055947355
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:356
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Hoofdrubriek:Non-profit

Expertrecensies (3)

Christèle Warmerdam | 23 december 2010
Begin oktober kreeg ik de nieuwsbrief van Managementboek met een nieuw boek over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg: 'Diagnose 2025' van Philip Idenburg en Michel van Schaik. Dat wil ik lezen! dacht ik meteen. Op mijn achttiende begon ik als thuishulp, daarna werkte ik als fysiotherapeut en inmiddels ben ik als adviseur bij Adviestalent bij voorkeur betrokken bij projecten in de zorgsector.Lees verder
Joris Arts | 7 december 2010
In 'Diagnose 2025' schetsen Philip J. Idenburg en Michel van Schaik hun beeld over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Het boek is fraai en rijkelijk geïllustreerd en staat bol van de referenties. Hierdoor krijg je het gevoel dat de auteurs goed hun huiswerk hebben gedaan.Lees verder
Scenario 2025
Ben Kuiken | 15 september 2010
In het boek Diagnose 2025 schetsen Philip Idenburg en Michel van Schaik zeventien trends die de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg bepalen en drie mogelijke scenario’s. Daarmee is het boek verplichte kost voor alle beleidsmakers, politici en bestuurders die zich met de zorg bezighouden.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Kwaliteit als afrekenmechanisme
Bertrand Weegenaar 26 februari 2013 Geachte mevrouw Schippers, beste Edith, Laatst zat u in het programma Buitenhof en sprak u een half uur lang bevlogen over de vele initiatieven die u in de zorg aan het ontplooien bent. Dit naar aanleiding van de brief die u naar de Tweede Kamer heeft gestuurd met de veelzeggende titel Van systemen naar mensen.
podcast
Philip Idenburg over de gezondheidszorg
Ben Kuiken 17 oktober 2010 De angst dat de vergrijzing de zorgkosten opdrijft, is onterecht volgens Philip Idenburg. Vooral de technische mogelijkheden maken de zorg duurder. In Diagnose 2025 schetst hij samen met Michel van Schaik toekomstbeelden van de gezondheidszorg om de discussie over dit onderwerp op gang te helpen. M&L spreekt met hem over de maatschappelijke dialoog rond zorg en vraagt wat het doemscenario is.

Over Philip J. Idenburg

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en 'Zorg Enablers'. Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich. De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.

Andere boeken door Philip J. Idenburg

Over Michel van Schaik

Michel van Schaik is directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank en vanaf de aanvang actief betrokken geweest bij de verschillende Diagnose programma’s. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW. Hij is lid van de RvT van het instituut voor Positieve Gezondheid en heeft nog diverse andere nevenfuncties. Als coöperatieve bankier spant hij zich in om financieringsmiddelen in te zetten waar de toegevoegde waarde voor de samenleving het grootst is.

Andere boeken door Michel van Schaik

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dank

1. Eerste consult: tussen nu en 2025
Nieuwe tijden
Nieuwe zorg(en)
Het zorgsysteem beweegt
Het is tijd
Leeswijzer

2. Anamnese: zeventien trends
Trends voor Nederlandse gezondheidszorg
1. Younique: meer differentiatie in zorgconsumenten
2. Power to the Patient: meer doe-het-zelf-zorg
3. Zorg tot in de hemel: hogere verwachtingen van zorgkwaliteit en -ervaring
4. Bang voor de zorg: angstiger door onveiligheid en complexiteit
5. Gezond Grijs Nederland: vitaler langer leven
6. Iedereen is patient: vaker chronisch ziek
7. Gezond is een keuze: meer aandacht voor levensstijl
8. Voorkomen: hogere prioriteit aan preventie
9. Zorgen zonder grenzen: globalisering van gezondheid
10. Googleritis: digitalisering van de consument–zorginteractie
11. One-to-One: gerichter behandelen met medische technologie
12. Caring is Sharing: meer transparantie in kennis en kunde
13. Groener: naar duurzame zorg
14. Saving lives, saving costs: verzakelijking, marktwerking & ondernemerschap
15. Wie zorgt voor mij ...? Meer vraag en minder aanbod op de arbeidsmarkt
16. Omschakelen: herinrichting van de zorgketen
17. De rekening graag: meer vraag, meer kosten ...

3. Full Body Scan: van onzekerheden naar scenario's
Zorgen
Mager of herstel
Wie doet wat?
Van nacalculatie naar waardecreatie
Wij of ik
Drie diagnoses

4. Diagnose: drie scenario's
Virusscenario
Chronisch Ziekscenario
Het Breukscenario

5. Behandelplan: naar 101 opties
What's next?
Start de behandeling

Over de auteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnose 2025