Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Body & Mind Language

De relatie tussen lichaamshouding en levenshouding

Paperback Nederlands 2009 9789055992669
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Onze lichaamstaal en lichaamshouding vertellen iets over onze levenshouding. Ze laten zien hoe we in het leven staan, wat ons model van de wereld is en vanuit welke karakterrol en overlevingsstrategie we het leven tegemoet treden.
Door verandering in onze lichaamshouding aan te brengen, kunnen we een verschuiving in het denken en voelen teweeg brengen, die kan leiden tot een ruimer model van de wereld, het loskomen van de beperkende karakterrol en het loslaten van de eens gekozen overlevingsstrategie.
De lichaamshouding is dus zowel de spiegel die onze levenshouding reflecteert als het middel dat we kunnen gebruiken om tot een andere levenshouding te komen.

'Body & Mind Language' geeft inzicht in de boodschappen die lichaamstaal en lichaamshouding ons geven en laat zien hoe het gehele bewegingsapparaat - waaronder de manier van ademhalen, spanningen en slapte in het lichaam, de manier waarop lichaamsdelen bewogen worden en de klank van iemands stem - weergeeft wat er aan informatie binnen ons ligt opgeslagen.

Het laat zien hoe de boodschappen van het lichaam gedecodeerd en geduid kunnen worden, waardoor ontdekt kan worden welke karakterrol, overtuigingen en beperkende gedachten iemand beïnvloeden, zowel in zijn houding als in het vrijelijk uiting geven aan de unieke persoon die hij of zij is.

Vervolgens geeft het handvatten en oefeningen om veranderingen in het bewegingsidioom aan te brengen, waardoor er vanuit het lichaam een verschuiving in het denken en het voelen teweeg kan worden gebracht, die ruimte biedt aan een ander model van de wereld en een andere manier van in het leven staan - een andere levenshouding.

Specificaties

ISBN13:9789055992669
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:191
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2012

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jos Dolstra

Jos Dolstra is danstherapeut, NLP coach en NLP trainer en oprichter van het Instituut voor dans en beweging Jos Dolstra te Ijsselstein. Zij ontwikkelde en verzorgt de opleiding Body & Mind Language, een inspirerende ontdekkingstocht die via beweging, lichaamstaal en lichaamshouding leidt tot de herontdekking van uw wezenlijke zelf.

Andere boeken door Jos Dolstra

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

1. Welzijn
2. Lichaamsbeleving en zelfbeeld
3. Missie
4. Lichaamstaal, lichaamshouding en levenshouding
5. Lichamelijke decodering
6. Projecties
7. Emotionele bewustwording
8. Een gezonde manier van leven

Ervaring van een cursist
Nawoord
Over de auteur
Opleiding Body & Mind Language
Referentielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Body & Mind Language