Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Passie voor compassie

tussen kracht en kwetsbaarheid op het werk - ZINschrift 2

Gebonden Nederlands 2005 9789056701321
Niet leverbaar.

Samenvatting

Compassie is wellicht de verloren sleutel voor de hardnekkige vraagstukken waarmee we worstelen: in onszelf, binnen organisaties en in de (mondiale) samenleving. Gehoor geven aan de oproep om zorg te hebben voor de kwetsbare kant van het leven is niet eenvoudig. Zeker niet in een competitieve wereld, waarin bovenal prestaties tellen. Toch ontdekken steeds meer mensen de waarde en zeggingkracht van compassie voor ons dagelijks doen en laten. Het tweede ZINschrift levert een inhoudelijke bijdrage aan deze herontdekking en gaat in op vragen die leven bij mensen met een passie voor compassie.

Onze verhouding met mededogen en barmhartigheid is ambivalent. Enerzijds doen deze begrippen stoffig aan en weten we niet meer precies wat ze hun betekenen. Bij sommige mensen roepen ze zelfs weerstand op. Aan mededogen en barmhartigheid kleven voor hen de beelden van benauwde religieuze liefdadigheid. Anderzijds weten we intuïtief dat mildheid en liefdevolle bejegening cruciaal zijn voor de kwaliteit van samen leven en samen werken. Compassie blijkt het kernwoord te zijn in álle spirituele tradities. Dat is bemoedigend in een tijd waarin vooral de verschillen tussen spirituele tradities wordt benadrukt.

Het tweede ZINschrift verheldert de wezenlijke betekenis van compassie vanuit de christelijke en boeddhistische traditie.

Specificaties

ISBN13:9789056701321
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:Asoka
Druk:1

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Ze begeleidt organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing. Ze ontwikkelt leiderschaps- en veranderprogramma’s en voert deze uit voor de rijksoverheid, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast biedt ze executive coaching aan en individuele retraites waarin mensen zich kunnen bezinnen op hun werk en leven. Lenette Schuijt is auteur van verschillende publicaties, waaronder 'Leiderschap voor een mooiere wereld' (Asoka, 2009), 'Met ziel en zakelijkheid' (Scriptum, 2001, 2009) en 'De kracht van bezieling' (Scriptum, 1999). Daarnaast publiceert ze regelmatig artikelen in vakbladen en op Managementsite.nl.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Passie voor compassie