Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek Werken met paradoxen

Gebonden Nederlands 2006 9789056701413
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In recente managementpublicaties wordt de praktijk van een leider steeds vaker voorgesteld als paradoxaal. Veel managers hebben het gevoel dat ze moeten opereren vanuit een spagaat: enerzijds dienen zij een sterk bedrijfsmatige, outputgerichte aanpak te ontwikkelen, anderzijds moeten zij meer aansluiten bij hun cliënten, maatwerk leveren en innovatieve diensten ontwikkelen. Deze twee staan vaak op gespannen voet met elkaar.

In dit boek geeft de auteur praktische tips voor het hanteren en integreren van tegengestelde krachten in organisatie en leiderschap. Het boek is ontstaan door het werken in de praktijk met de paradox 'met ziel en zakelijkheid'. Verrassende inzichten in paradoxen en de paradoxale aard van organisatieverschijnselen worden afgewisseld met sprekende en actuele praktijkvoorbeelden.

Het 'Praktijkboek - Werken met paradoxen' biedt naast inspirerende portretten en cases van organisaties die streven naar bezielde zakelijkheid ook voorbeelden van de dagelijkse worsteling die dit met zich meebrengt. Het boek bevat tevens oefeningen om waar nodig één van beide zijden van een paradox te versterken en oefeningen die u prikkelen om schijnbaar tegengestelden te verbinden, zoals 'liefdevolle confrontaties'. De praktische elementen zijn gegroepeerd rondom de vijf paradoxen uit het boek 'Met ziel en zakelijkheid', maar u maakt daarnaast kennis met vele andere persoonlijke en organisatieparadoxen.

Specificaties

ISBN13:9789056701413
Trefwoorden:bezieling, paradoxen
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Asoka
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2006
Hoofdrubriek:Algemeen management

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Ze begeleidt organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing. Ze ontwikkelt leiderschaps- en veranderprogramma’s en voert deze uit voor de rijksoverheid, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast biedt ze executive coaching aan en individuele retraites waarin mensen zich kunnen bezinnen op hun werk en leven. Lenette Schuijt is auteur van verschillende publicaties, waaronder 'Leiderschap voor een mooiere wereld' (Asoka, 2009), 'Met ziel en zakelijkheid' (Scriptum, 2001, 2009) en 'De kracht van bezieling' (Scriptum, 1999). Daarnaast publiceert ze regelmatig artikelen in vakbladen en op Managementsite.nl.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Werken met paradoxen