Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mindfulness

een klare kijk

Paperback Nederlands 2008 9789056701840
Niet leverbaar.

Samenvatting

Gedachten leiden een eigen leven, ze veroorzaken vaak stress, depressie en scheppen aldus een negatief zelfbeeld. Het achtweken trainingsprogramma in mindfulness leert stapsgewijs hoe we op een andere manier kunnen omgaan met telkens terugkerende gedachten. Dit boek beschrijft per sessie de thema's, inhoud, doelstellingen, oefeningen en tips van een mindfulnesstraining.

Minfulness is een combinatie van vipassana-meditatie en cognitieve psychotherapie. De auteur neemt de lezer mee naar de vroegste wortels van het boeddhisme, van waaruit vipassana zich heeft ontwikkeld en verspreid naar het Westen. Hij besteedt vooral aandacht aan de traditie van N.S. Goenka, welke door velen beschouwd wordt als de meest oorspronkelijke vorm van vipassana-meditatie.
Vervolgens wordt kort uiteengezet wat cognitieve therapie is, hoe ze werkt en worden er praktische oefeningen en tips meegegeven om op een andere manier om te gaan met onaangename emoties en gedachten.

Dit wordt geïllustreerd aan de hand van het verhaal van Suzan, een borderliner-persoonlijkheid, die een individuele mindfulnesstraining volgt. Door de kenmerken van deze structuur te beschrijven, wordt duidelijk welke impact gedachten kunnen hebben en hoe ze vanuit het cognitieve model kunnen worden aangepakt.

Specificaties

ISBN13:9789056701840
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:228
Uitgever:Asoka
Druk:2
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk Vieren

Dirk Vieren studeerde godsdienstwetenschappen aan het seminarie van Brugge en heeft 20 jaar ervaring met de Karmelitaanse spiritualiteit. Hij is nu transpersoonlijk therapeut in een zelfstandige praktijk te Kortrijk. Hij volgde mindfulnesstraingen bij David Dewulf van IAM.

Andere boeken door Dirk Vieren

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Mindfulness, een klare kijk

2. Ontstaan en groei van mindfulness

3. Borderlinestoornis

4. Het achtweken trainingsprogramma

5. Evaluatie

Bronnen en aanbevolen literatuur

Tabellen en verhalen

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindfulness