Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Integrale coaching

Balans is je leven - leren van sporters en filosofen

Paperback Nederlands 2007 9789058314598
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Gerda Hamann begeleidde in de dertig jaar die zij werkt als loopbaancoach enkele honderden cliënten. De lessen die zij daaruit leerde en de inspiratie en passie die zij op onverwachte plekken vond, beschrijft ze in 'Integrale coaching'.

Coaching is iets fundamenteel anders dan een sofagesprek bij de psycholoog. Toch merkte Gerda Hamann dat steeds meer cliënten wel zoiets verwachten. Voor het leveren van piekprestaties op het werk blijken echter schijnbare bijzaken als beweging, voldoende rust, goede voeding en fijne vrienden essentieel. Bij integrale coaching gaat het dan ook niet langer alleen over praten over uw loopbaan, maar staat de zorg voor uw leven in de breedste zin centraal.

Gerda Hamann sprak met bekende topsporters en hun coaches en ondervond hoe zij op hun weg naar de top werken aan discipline, ambitie en doorzettingsvermogen. Daarnaast ging ze te rade bij een andere, mentale, tak van topsport: de filosofie. Uit de wijze lessen en vrolijke anekdotes van oude en jongere filosofen destilleerde zij 'een oefening in zuiver denken'.

Werken aan uw carrière wordt met dit boek een streven naar balans – tussen geest en lichaam, tussen hartstochtelijke emotie en zuiver denken, tussen onafhankelijk durven zijn en een geëngageerd lid van uw gemeenschap. In Integrale coaching draagt zij eveneens vele praktische tips aan voor toewijding aan uzelf en aan uw loopbaan.

Specificaties

ISBN13:9789058314598
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerda Hamann

Gerda Hamann (1949) is econoom.

Andere boeken door Gerda Hamann

Inhoudsopgave

Voorwoord, door Erica Terpstra
Inleiding

1. Het Lichaam
2. De Geest
3. De Ander
4. Leren
5. Werken

Noten
Literatuur
Project 'Coach voor het leven'

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Integrale coaching