Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kleur bekennen

Wat vind jij gewenst en ongewenst gedrag op de werkvloer?

Spel (h) Nederlands 2008
Verkooppositie 132526 dagen in de top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Zomaar een paar situaties die in elke organisatie kunnen voorkomen:
Medewerk(st)ers zonder kinderen worden vaker ingezet voor een avonddienst. Twee Indonesische medewerkers noemen elkaar steeds Pinda. Een blonde medewerkster krijgt alle nieuwe domme blondjes moppen te horen. Een medewerk(st)er die op dieet is, vindt regelmatig plaatjes van dikke mensen op zijn/haar bureau.

Iedereen heeft er een mening over, maar hoe maakt u die nu bespreekbaar? Met 'Kleur bekennen' leren de deelnemers elkaar op een eenvoudige, speelse wijze beter kennen en leren ze meer over de manier waarop zij zelf en hun collega's omgaan met diverse situaties.

Aan de hand van 110 kaartjes met situatiebeschrijvingen discussiëren de spelers over gewenst en ongewenst gedrag in hun organisatie. Er zijn kaartjes over pesten en treiteren, seksuele intimidatie, racisme en algemene vragen. 'Kleur bekennen' kan worden gebruikt in bijvoorbeeld werkoverleg, bezinnings-, kennismakings- of trainingssituaties.

Specificaties

ISBN13:9789058710390
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:110
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2008

Expertrecensies (1)

Ilja Jacobs | 30 oktober 2009
Hoe maakt u moeilijke thema's op het werk bespreekbaar? Hoe ontdekt u wat er leeft onder uw personeel als het gaat over wat nog grappig is en wat beledigend is? Hiervoor heeft Christien Smit nu een eenvoudig spel ontwikkeld. 'Kleur bekennen' gaat over wat mensen gewenst en ongewenst gedrag vinden op de werkvloer.Lees verder

Lezersrecensies

2.4 van de 5
7 stemmen
1
0
1
4
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Christien Smit

Christien Smit (1957) heeft als Opleidingsadviseur en Vertrouwenspersoon voor ongewenst gedrag bij een bank, het spel 'Kleur bekennen' ontwikkeld. Het spel blijkt binnen een aantal organisaties zo goed te werken dat zij het zinvol vond het te laten uitgeven voor een breder publiek. Zij heeft haar eigen advies- en trainingsbureau, zie ook www.kleurbekennenspel.nl.

Andere boeken door Christien Smit

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kleur bekennen