Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van selectiegesprek tot exitinterview

Gids voor manager en P&O'er

Paperback Nederlands 2006 9789058712462
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In gesprek gaan met uw medewerkers is makkelijker dan u denkt. Toch zien veel managers en P&O´ers op tegen formele gesprekken. Dat kan zijn omdat ze in het verleden zelf slechte ervaringen hebben opgedaan met hun baas of met de afdeling P&O of omdat ze niet precies weten hoe het moet. Met behulp van deze praktische gids kunt u nagaan waar het bij uw eigen gesprekstechnieken nog aan schort. Het verbeteren van uw kennis en vaardigheden op dit gebied leidt tot gemotiveerd personeel en daardoor tot een succesvollere organisatie. En dat wil toch iedereen?

Dit boek geeft u duidelijke regels, handige tips, formulieren en goede adviezen voor diverse gesprekken. Cora Nijenhuis besteedt aandacht aan gesprekken over het functioneren, beoordelen, verzuim en re-integratie, slecht nieuws, conflicten, onderhandelen, coaching en selectie. Gewoon voeren dus, die gesprekken. Na afloop van het gesprek merkt u dat een andere benaderingswijze dan u wellicht gewend bent een goed gevoel geeft, zowel bij uzelf als bij uw gesprekspartner.

In deze gids treft u geen saaie leerstof aan. De beschreven situaties zijn gebaseerd op realistische en herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hierdoor kan zowel de ervaren manager, de nieuwkomer in het vak en de P&O´er met dit boek zijn voordeel doen. U kunt dit boek van voor naar achter doorlezen maar noodzakelijk is dat niet. Lees het gedeelte voor het gesprek waar u op dat moment behoefte aan hebt; dus ook als naslagwerk komt deze gids goed van pas.

Specificaties

ISBN13:9789058712462
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2006
ISSN:

Lezersrecensies

3.5 van de 5
4 stemmen
0
3
0
1
0

Over Cora Nijenhuis

Cora Nijenhuis is zelfstandig personeelsadviseur en als freelancer verbonden aan Ember training, coaching en advies. Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde, begon zij haar carrière in het personeelsmanagement waar zij na een opleiding Personeelsmanagement en een MBA, gedurende 15 jaar verschillende leidinggevende posities vervulde in diverse organisaties. De laatste jaren werkt zij als interimmanager, mediator, trainer, coach en adviseur binnen het brede veld van Human Resources.

Andere boeken door Cora Nijenhuis

Inhoudsopgave

1. Selectiegesprek
2. Onderhandelingsgesprek
3. Beoordelingsgesprek
4. Functioneringsgesprek
5. Coachingsgesprek
6. POP-gesprek
7. Loopbaangesprek
8. Bemiddelingsgesprek
9. Ziekte- en re-integratiegesprek
10. Advies geven
11. Slechtnieuwsgesprek
12. Exitinterview

Literatuur
Bijlage 1 Curriculum vitae
Bijlage 2 Beoordelingsformulier
Bijlage 3 Formulier functioneringsgesprek
Bijlage 4 Sterke en zwakke punten
Bijlage 5 Vragenlijst exitinterview

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van selectiegesprek tot exitinterview