Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Stukken beter schrijven

Zo wordt schrijven makkelijker en leuker

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058715937
Direct te downloaden

Samenvatting

Of u nu marketingmedewerker bent of ambtenaar, zakelijke brieven schrijft of een Facebook-pagina maakt, een goede tekst schrijven kan soms knap lastig zijn. Hoe verwoord u uw boodschap, hoe formeel bent u, hoe bereikt u met uw tekst wat u wilt?

Een boek over teksten schrijven moet net zo praktisch zijn als een kookboek: u moet ermee aan de slag kunnen zonder het van A tot Z te hoeven lezen. En net als bij een kookboek moet u snel kunnen vinden wat u op dat moment nodig hebt. Het boek dat u nu in handen heeft, voldoet aan al deze criteria. Maar dat niet alleen. Want wat is een schrijfboek zonder duidelijke structuur en deugdelijke inhoud? Dat hebben de auteurs op de volgende manier opgelost. Deel 1 staat stil bij het schrijven zelf en gaat in op schrijfstrategieën, het doel van schrijven en het schrijfproces. Onderwerpen als de eerste indruk, schrijven voor de lezer en schrijfstijlen passeren de revue.
Deel 2 behandelt de stukken zelf: brieven, notulen, memo's, verslagen of rapporten. U kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod. U vindt er bovendien tekstdoelen, checklists en tips om deze stukken te verbeteren. En last but no least; u hoeft geen trendwatcher te zijn om te zien dat de social media ook binnen zakelijke communicatie een steeds prominentere plek innemen. Voor schrijvers met vragen hierover hebben we deel 3 toegevoegd. U vindt er uitleg, schrijftips en do's en (misschien nog veel belangrijker) dont's over veelgebruikte social media als LinkedIn, Facebook en Twitter.

Voor de een is schrijven strafwerk; een ander besteedt er heel veel tijd aan en weer een ander onderschat de klus en moet achteraf veel verbeteren. Maar na het lezen van deze volledig geactualiseerde everseller hoeft niemand meer in gevecht met de computer en zichzelf. Stukken beter schrijven laat overtuigend zien dat goed schrijven ontzettend leuk en effectief kan zijn.

Specificaties

ISBN13:9789058715937
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johannes de Geus

Johannes de Geus is neerlandicus en werkt als adviseur en trainer bij Schouten & Nelissen. Hij ontwikkelt trainingen op het gebied van bedrijfscommunicatie en opleidingsprogramma's voor trainees. Hij is coauteur van 'Waarom? Daarom! 30 tips over argumenteren in de praktijk'.

Andere boeken door Johannes de Geus

Over Natasja Loomans

Natasja Loomans is een ervaren communicatietrainer en auteur. Vanuit haar bedrijf Toguna Training verzorgt zij trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden. De rode draad in haar werk is persoonlijke communicatie en beïnvloeden. Eerder boeken van haar hand zijn: - Iets voor de rondvraag? - Stukken beter schrijven (met co-auteur J. de Geus) - Inzicht in Teams (met co-auteur V. van Reusel) Daarnaast is Natasja Loomans een ervaren ontwikkelaar van trainingsmateriaal. Zij ontwikkelde trainingen en opleidingen voor diverse opleidingsinstituten zoals NCOI en Reed Business. Opleidingen. Eerdere publicaties van haar op dit gebied zijn: - Het Teamspel (met co-auteur V. van Reusel) - Het Onderhandelspel Uitgangspunt in haar werk is dat ieders situatie uniek is. Door goed te observeren en te luisteren, zowel naar de ander als naar uzelf, ontdekt u wat u echt wilt en wat u kunt doen om te bereiken wat u wilt op een manier die bij u en bij de situatie past. Op deze wijze ondersteunt Natasja Loomans managers en medewerkers bij het vinden van eigen oplossingen die werken.

Andere boeken door Natasja Loomans

Inhoudsopgave

Deel 1: Stukken beter schrijven
1. Opvattingen over schrijven
2. Schrijfproces
3. Schrijfdoelen
4. Lezergerichtheid
5. Schrijfstijl
6. Illustraties
7. Structuur
8. Vorm

Deel 2: Stukken beter schrijven
9. meedelende, vastleggende of instruerende stukken
10. Overtuigende, adviserende of activerende stukken
11. Stukken die de relaties opbouwen of onderhouden

Deel 3: Stukken beter gebruikmaken van social media
12. LinkedIn
13. Twitter
14. Facebook
15. Hyves
16. YouTube
17. Blogs
18. Chatprogramma's en chatbots
19. Tips voor gebruik van social media

Nawoord
Bijlage 1: Checklists
Bijlage 2: Leesgemaktest van Flesch
Bijlage 3: Stoffig versus vlot taalgebruik
Bijlage 4: Vijftig tips voor schrijvers die meer willen

Literatuur
Trefwoorden

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stukken beter schrijven