Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
, ,

Als leidinggeven je vak is

Basisvaardigheden zorg en welzijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058717030
Direct te downloaden

Samenvatting

Delegeren, samenwerken, motiveren, plannen en ook nog eens zelf op de hoogte blijven en bijleren ... Als moderne leidinggevende in de zorg moet u een alleskunner zijn en dat is nogal wat. Want hoe doet u dit allemaal tegelijk, efficiënt en zonder uzelf uit het oog te verliezen?

'Als leidinggeven je vak is' laat zien hoe het werkt. Met speciaal op de zorgsector afgestemde adviezen, praktijkvoorbeelden en overzichtelijke modellen brengen de auteurs de belangrijkste managementvaardigheden aan de orde. Maar dat niet alleen. Met dit boek willen ze vooral ook bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling. Het is zo belangrijk om af en toe stil te staan bij je sterke en minder sterke kanten en na te denken over vragen als: Waar ben ik goed in als leidinggevende? Wat is binnen mijn zorgorganisatie het hardst nodig? Past dat bij mij? Hoe zorg ik er zelf of via anderen voor dat dingen verbeteren? Wat wil ik in deze situatie, op mijn afdeling, voor mij, nu, straks en in de toekomst?

Natuurlijk weet alleen u het antwoord op een aantal van deze vragen. Maar op alle andere vragen geeft dit boek u als geen ander een stevige en professionele steun in de rug.

Specificaties

ISBN13:9789058717030
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:232
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anton van den Dungen

Anton van den Dungen studeerde sociale en organisatiepsychologie. Hij was docent en opleidingscoordinator in het hoger onderwijs en werkte als adviseur/trainer bij Schouten & Nelissen. Hij heeft zijn eigen trainings- en coachingsbureau A.punto.

Andere boeken door Anton van den Dungen

Over Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog en gespecialiseerd in (marketing)communicatie in professioneel dienstverlenende organisaties. Hij werkte afwisselend als communicatieadviseur of communicatiemanager bij Schouten & Nelissen, SBI training & Advies, NS, Movares, Onafhankelijk Toneel en zorgorganisatie Philadelphia. Momenteel is hij senior communicatie adviseur bij Syntrus Achmea. (Foto:Hans Roggen)

Andere boeken door Coen Dirkx

Over Ron Groothuis

Ron Groothuis werkt ruim 25 jaar in de zorg als docent omgangskunde, staffunctionaris en manager. Hij geeft managementtrainingen aan het hoger- en middenkader in de zorg, is coach en supervisor, geeft managementadvies en is auteur van diverse boeken op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden.

Andere boeken door Ron Groothuis

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Uitgangspunten voor leidinggevende leidinggevenden
2. Je blijft leren
3. Je bijdragen en rol als leidinggevende
4. Hoe resultaatgericht stuur jij?
5. Communiceren; een basisvereiste
6. Leidinggeven is een vak ... jouw vak!
7. Delegeren, het risico waard
8. Zo werk je aan samenwerking
9. En wie zorgt er voor jou en je medewerkers?
10. Baas over je tijd

Alfabetische literatuurlijst
Literatuurlijst per hoofdstuk

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als leidinggeven je vak is