Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gemotiveerde medewerkers!

De bonus van Het Nieuwe Werken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058717160
Direct te downloaden

Samenvatting

Veel, nee heel veel leidinggevenden worstelen met hetzelfde probleem: hoe krijg en hoe houd ik mijn medewerkers gemotiveerd? Zij, die leidinggevenden, denken dat het bij hun taken hoort. Dat zij verantwoordelijk zijn voor de inzet en presentaties van hun medewerkers. Daar besteden ze veel tijd en energie aan. Maar soms zijn medewerkers moeilijk in beweging te krijgen, laat staan dat zij mee kunnen gaan in noodzakelijke veranderingen. Wat doe ik verkeerd, vraagt die leidinggevende zich af, waar heb ik dit aan verdiend?

Waar komt dit misverstand vandaan? In vrijwel ieder boek over leiderschap in een traditionele organisatie komt u het nog tegen: het idee dat u als leidinggevende verantwoordelijk bent voor de prestaties en de motivatie van uw medewerkers. Maar dit uitgangspunt klopt niet. Iedere medewerkers is zelf verantwoordelijk voor zijn motivatie. Maar dan moet er in de organisatie wel het een en ander veranderen.

Dit boek gaat over motivatie. En vooral over het verschil tussen traditionele organisaties en organisaties waarin Het Nieuwe Werken is doorgevoerd. Patries Quant toont aan dat een traditionele organisatie vaak zelf debet is aan de verminderde motivatie van de medewerkers. Een strakke hiërarchische structuur beperkt hun mogelijkheden om hogerop te komen en macht en status te krijgen. Wat overblijft is, de noodzaak om geld te verdienen en je baan vast te houden. En dat is niet echt motiverend.

Gelukkig kan het anders! Door op een nieuwe manier met elkaar om te gaan. Door nieuwe waarden centraal te stellen: vertrouwen, zelfstandigheid, democratisch leiderschap, resultaten, transparantie. Het Nieuwe Werken sluit zo perfect aan bij hoe mensen tegenwoordig willen werken en leven dat motivatie vanzelf komt!

Specificaties

ISBN13:9789058717160
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2012
ISSN:

Expertrecensies (2)

Minder controle, meer flexibiliteit
Paul Groothengel | 20 maart 2012
Hoe hou ik mijn mensen gemotiveerd? Veel leidinggevenden vragen zich dat dagelijks af. Maar volgens adviseur Patries Quant hoeft dat helemaal niet want medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun motivatie. In haar boek getiteld Gemotiveerde medewerkers! laat ze zien dat traditionele organisaties maar beter kunnen overschakelen op Het Nieuwe Werken, want dan komt de motivatie vanzelf weer opborrelen.
Lees verder
Gemotiveerde medewerkers!
Richard van der Lee | 14 maart 2012
Soms kom je ze wel eens tegen. Boeken die snel en makkelijk lezen en de aanwezige kennis in sneltreinvaart opfrissen. Het boek of eigenlijk boekje 'Gemotiveerde medewerkers' met de subtitel 'De bonus van Het Nieuwe Werken' van de auteur Patries Quant is hier een mooi voorbeeld van. Het Nieuwe Werken (HNW) is tenslotte één van de 'hot topics' van deze tijd, waarbij de werknemers de belangrijkste rol spelen. De werknemers zijn in dit geval de leidinggevenden en de medewerkers. Rode draad in het boek is in ieder geval niet de ICT, want dit is slechts een hulpmiddel. Nee, in dit geval ziet de auteur het goed want alle draait om vertrouwen, motivatie en leiderschap. Alleen door daarop te focussen is HNW Succesvol te implementeren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

opinie
TD&D - Pas op met democratie!
Gerdien de Vries 29 februari 2016 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms wat lichtvoetig aan voorbij gaan, of gewoon voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering belicht Gerdien de Vries de schaduwzijde van democratie op de werkvloer.
interview
Patries Quant: ‘Geld motiveert niet, erkenning wel’
Paul Groothengel 20 augustus 2012 Hoe hou ik mijn mensen gemotiveerd? Veel leidinggevenden vragen zich dat dagelijks af. Maar volgens adviseur Patries Quant hoeft dat helemaal niet, want medewerkers zijn zélf verantwoordelijk voor hun motivatie. In haar boek getiteld Gemotiveerde medewerkers! laat ze zien dat traditionele organisaties maar beter kunnen overschakelen op Het Nieuwe Werken, want dan komt de motivatie vanzelf weer opborrelen.
interview
De boekenkast van Patries Quant, praktijkvrouw en trainer
Joep Schrijvers 11 januari 2012 Ze is praktisch, een doener. Kent de managementwereld van haver tot gort. Velen kennen haar als trainer, velen als auteur van praktische managementboeken. Ze is avontuurlijk, stoer en gedisciplineerd. Projectmanagers in de olie-industrie of de scheepsbouw hebben voor haar geen geheimen meer. Ook hun soms irrationele denken niet. Met trainingen ondersteunt ze hen. Bij de boekenkast deze keer de praktijkgerichte managementauteur Patries Quant.

Over Patries Quant

Patries Quant studeerde criminologie en Nederlands recht en werkte als docent, trainer en adviseur bij het Ministerie van Justitie. Sinds 1999 houdt zij zich bij Schouten & Nelissen bezig met leiderschap en projectmanagement. Het viel haar op dat er steeds meer functies ontstaan waarin leiding moet worden gegeven zonder formele macht. Deze leidinggevenden moeten hun medewerkers inspireren en motiveren, zonder middelen als sancties of beoordelingen. En dat is soms een 'hell of a job' .

Andere boeken door Patries Quant

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat we al weten over motivatie
2. Het probleem van dor hout
3. Het Nieuwe Werken kweekt gemotiveerde medewerkers
4. Het roer moet om! Maar hoe?
5. Op weg naar democratisch leiderschap

Nawoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gemotiveerde medewerkers!