Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Als leidinggeven in het onderwijs je vak is

Basisvaardigheden voor het onderwijs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718068
Direct te downloaden

Samenvatting

Het moet maar eens gezegd: het onderwijs vergt veel van zijn mensen. Er moet echt veel meer met veel minder gebeuren. Dat betekent niet alleen dat de werkdruk hoger wordt, maar ook dat persoonlijke vaardigheden steeds belangrijker worden om in deze hectische tijden goed te functioneren. Permanente professionalisering is dus het antwoord.

Leidinggeven is een van die persoonlijke vaardigheden die er tegenwoordig steeds meer toe doen. Leidinggeven aan uzelf. En vooral aan het team waarmee u dagelijks werkt. En waarvan u voor het realiseren van uw resultaten afhankelijk bent. Leidinggeven is gelukkig geen persoonlijke eigenschap waar u mee geboren wordt of niet. Het is een vaardigheid die u kunt leren.

'Als leidinggeven in het onderwijs je vak is' is een prima boek om die vaardigheid onder de knie te krijgen. In dit boek staat u als leidinggevende centraal. U vindt er speciaal op het onderwijs afgestemde adviezen, praktijkvoorbeelden en overzichtelijke modellen. Natuurlijk komen de belangrijkste managementvaardigheden aan bod en is er aandacht voor theoretische achtergronden. Maar die worden gepresenteerd in beknopte kaders; uw praktijk als leidinggevende staat voorop. Dit boek geeft u als leidinggevende in het onderwijs dan ook de stevige en professionele steun in de rug die u nu nodig hebt.

Specificaties

ISBN13:9789058718068
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:232
Druk:1
Verschijningsdatum:2-5-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anton van den Dungen

Anton van den Dungen studeerde sociale en organisatiepsychologie. Hij was docent en opleidingscoordinator in het hoger onderwijs en werkte als adviseur/trainer bij Schouten & Nelissen. Hij heeft zijn eigen trainings- en coachingsbureau A.punto.

Andere boeken door Anton van den Dungen

Over Coen Dirkx

Coen Dirkx (1963) is van huis uit politicoloog en gespecialiseerd in communicatie- en socialisatieprocessen. Hij werkte tien jaar in diverse communicatiefuncties bij Schouten & Nelissen voordat hij in 2000 hoofd marketingcommunicatie en PR werd bij het SBI, bureau voor training, coaching en advies. Het SBI is actief op het gebied van organisatieontwikkeling, management- en communicatietrainingen en bovendien marktleider in medezeggenschapstrajecten. Daar is hij verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie en maakt hij deel uit van het directieteam.

Andere boeken door Coen Dirkx

Over Brigit van Rossum

Brigit van Rossum MSc is eigenaar van Dair Academy voor leiderschap en organisatieontwikkeling. Zij staat voor innovatie, doordenking en actie. Zij houdt ervan de toekomst naar het nu te brengen en staat voor een ontwerp gerichte aanpak. Met haar achtergrond als directeur van diverse scholen, als masterdocent leiderschap, innovatie en organisatie en met haar wetenschappelijke onderzoek naar informeel leren op zak, weet zij als geen ander hoe organisaties op weg kunnen gaan naar een lerende organisatie.

Andere boeken door Brigit van Rossum

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De vijf uitgangspunten voor leidinggevenden
2. Je toegevoegde waarde en rol als leidinggevende
3. Opbrengstgericht leiderschap
4. Leidinggeven is een vak ... jouw vak!
5. Delegeren, het risico waard
6. Je blijft leren
7. Zo werk je aan samenwerking
8. Communiceren: een basisvereiste
9. Wie zorgt er voor jou en je medewerkers?
10. Baas over je tijd

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als leidinggeven in het onderwijs je vak is