Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

E-coaching

Direct aan de slag met het nieuwe coachen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058756169
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2847Hoogste positie: 30
Direct te downloaden

Samenvatting

De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen.

Dit eerste standaardwerk over e-coaching heeft een stevig fundament in de wetenschappelijke theorie én de praktijk. In dit boek worden de verschillende typen e-coaching besproken, waarbij de focus ligt op mogelijkheden van schrijven binnen mailcoaching. Aan de hand van het ABC-model voor het echte veranderen en de eCP-methodiek voor e-coaching komen alle ingrediënten van het 'nieuwe coachen' aan bod. Dit zijn onder andere coachen op afstand, frequente contactmogelijkheden en de kracht van sociale anonimiteit.

Deze nieuwe vorm van begeleiding vraagt om nieuwe vaardigheden van de coach. Dit boek brengt die vaardigheden in kaart en helpt de lezer deze te ontwikkelen. Daarnaast biedt het concrete handvatten voor het vormgeven van e-trajecten en e-coachcontracten en het berekenen van tarieven. Ook bevat het een voorbeeld van een compleet e-coachtraject.

'E-coaching' is geschreven voor coaches (in opleiding), mentoren, docenten, HR-professionals, loopbaanadviseurs en andere begeleidingsdeskundigen die aan de slag willen met het nieuwe coachen.

Specificaties

ISBN13:9789058756169
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Druk:4
Verschijningsdatum:30-10-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (2)

Online coachen
Nienke van Oeveren | 17 januari 2014
De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij E-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen. In 'E-coaching' beschrijven Anne Ribbers en Alexander Waringa hoe deze vorm van coaching werkt.Lees verder
Hilde Veraart-Maas | 7 januari 2013
Coachen via e-mail, telefoon, chat, video, sms of skype: de communicatietechnologische mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Plaats- en tijdsonafhankelijk begeleiden sluit aan bij de huidige online-generatie, het nieuwe werken en het bereiken van nieuwe doelgroepen, jongeren of expats.Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
18 stemmen
13
2
0
2
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

geboekstaafd
Geboekstaafd: De top 3 van Alexander Waringa
Nienke van Oeveren 19 augustus 2015 Alexander Waringa is coach, docent en arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij is medeoprichter van eCoachPro. Sinds 2001 ontwikkelt hij internettoepassingen voor 'human development'. Hij is verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van coaching. Daarnaast is hij bestuurslid van de NOBCO, de brancheorganisatie voor coaches. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
in_focus
Online coachen
Nienke van Oeveren 17 januari 2014 De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij E-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen. In 'E-coaching' beschrijven Anne Ribbers en Alexander Waringa hoe deze vorm van coaching werkt. Professionals zijn zeer enthousiast over het boek.

Over Anne Ribbers

Anne Ribbers studeerde af als arbeids- & organisatiepsycholoog en heeft ruime ervaring als trainer, opleider en (online) coach. Ze is medeoprichter van eCoachPro/ eCarePro en daar verantwoordelijk voor leer- en (gedrag) ontwikkelingsprogramma’s voor grote organisaties. Zij is pionier op het gebied van online begeleiding en ontving voor haar onderzoek (aan de Tilburg University) op dit gebied een substantiële subsidie van ZonMW (de afdeling ‘Health’) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Daarnaast is zij dagelijks actief in het (online) begeleiden van (executive) professionals op het snijvlak van gezondheid, werk en persoonlijke effectiviteit.

Andere boeken door Anne Ribbers

Over Alexander Waringa

Alexander Waringa is psycholoog, onderzoeker en ontwikkelaar. Hij is medeoprichter van eCoachPro/ eCarePro. Sinds 2000 ontwikkelt hij internettoepassingen voor ‘human development’. Hij is verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van online begeleiding. Daarnaast is hij ‘ambassadeur eHealth NIP’ (Nederlands Instituut van Psychologen) en als bestuurslid van de NOBCO (Nederlandse Orde van beroepscoaches) de initiatiefnemer van het online evaluatie-instrument de ‘Coaching Monitor’. Tevens schrijft hij voor diverse magazines over online begeleiding en e-health.

Andere boeken door Alexander Waringa

Inhoudsopgave

Deel 1: Introdcutie in de wereld van e-coaching
1. E-coaching: het nieuwe online begeleiden
2. Verschillende typen van e-coaching
3. Het nieuwe communiceren: e-communicatie
4. De kracht van e-coaching
5. Het ABC-model voor het echte veranderen
6. Achtergronden van de eCoachPro-methodiek voor e-coaching

Deel 2 A:an de slag als e-coach
7. Ervaringen van e-coaches
8. De eCoachPro-methodiek in uitvoering
10. De techniek in e-coaching
11. Het faciliteren van e-coachingstrajecten

DEEL 3: Uitgewerkt e-coachtraject
-Introductie
-Het coachingstraject

Bijlage: Coaches die hebben bijgedragen aan dit boek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        E-coaching