Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Projectmanagement - Een professionele aanpak van evenementen

Paperback Nederlands 2017 9789058757920
Verkooppositie 137221 dag in de top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Projectmanagement biedt handvatten om vanuit een creatief idee, via een gedegen projectplan een succesvol en professioneel evenement te realiseren. Aan de orde komen onderwerpen zoals conceptontwikkeling, begroten, tijdsplanning, sponsoring, budgetbewaking, productie, projectorganisatie, marketingcommunicatie en kwaliteitsbeheersing. Alle benodigde instrumenten, werkmodellen en formats voor projectrapporten zijn opgenomen in een stappenplan per fase.

In deze volledig herziene editie is de opbouw van het boek aangepast, zodat de lezer aan de hand van een helder stappenplan wordt meegenomen door de verschillende fases van een evenementenproject. Ook zijn eigentijdse prakijkvoorbeelden toegevoegd en is er aandacht voor ROI en social media.
Bovendien is de werkwijze zo beschreven dat deze toepasbaar is op allerlei soorten projecten in de creatieve industrie en culturele sector. Zo zijn de ontwikkeling en productie van festivals, AV- en theaterproducties, tentoonstellingen en websites ook meegenomen in de voorbeelden en formats.
Het resultaat is een compleet vernieuwde uitgave waarmee niet alleen evenementenorganisatoren, maar ook studenten en professionals uit overige sectoren direct aan de slag kunnen.

Op de bijbehorende website vinden studenten en docenten per stap toetsen, cases, formulieren en handige tips en tools.

Specificaties

ISBN13:9789058757920
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:416
Druk:10
Verschijningsdatum:24-2-2017
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (1)

Dick Bos | 3 augustus 2015
Wat een compleet boek is dat ‘Projectmanagement, een professionele aanpak van evenementen’ van Jan Verhaar en Iris Eshel. Leuk om te lezen en zeer uitvoerig waar het betreft de aanpak van een evenement van het begin tot het einde. De titel verraadt dat ‘Projectmanagement, een professionele aanpak van evenementen’ gaat over een professionele aanpak van evenementen, maar goed beschouwd is dit boek ook zeer professioneel opgebouwd.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Verhaar

Jan Verhaar was jarenlang leidinggevende bij zijn adviesbureau mens & organisatie, Bureau voor Projectmanagement en Ontwikkelingsvraagstukken. Tevens was hij vele jaren werkzaam in het hbo en is hij auteur van diverse boeken over project- en vernieuwingsmanagement.

Andere boeken door Jan Verhaar

Over Iris Eshel

Iris Eshel is als manager (studieleider) en docent projectmanagement verbonden aan de opleiding Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Andere boeken door Iris Eshel

Inhoudsopgave

Voorwoord
Leeswijzer

1. Inleiding
2. Het project
3. Het projectmanagementmodel
4. Het projectvoorstel
5. Het projectplan
6. Het productieplan
7. Het evenement
8. De evaluatie

Bijlage A: Het gereedschap
Bijlage B: Fasemodellen
Bijlage C: Formats Beslisdocumenten

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement - Een professionele aanpak van evenementen