Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 17% korting
, , , e.a.

Economie draait niet om geld

Paperback Nederlands 2015 9789058818690
Verkooppositie 4925Hoogste positie: 4925
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
11,90
9,95
VOORDEEL - 17% korting

Samenvatting

De economische crisis lossen we niet op met financiële maatregelen. Want: economie draait niet om geld. Dat is een nogal gewaagde stelling. Maar wie dit boek leest, kan niet om die conclusie heen.

De auteurs van dit boek hameren ieder vanuit een ander perspectief op hetzelfde aambeeld: economie gaat ten diepste om relaties. Geld is niet anders dan schuld en schuld is per definitie een relatie, russen personen of tussen een bank een persoon. Alleen kijken naar geld zorgt dat de relaties tussen mensen anonimiseren en vertechniseren. En juist in het erkennen dat economie om schuld en relaties draait, zit de kiem van de oplossing voor de economische crisis. Mensen kunnen meer risico's nemen als er meer vertrouwen is. Dat vereist wel een investering in de onderliggende relaties: maar het levert economische winst op. Dat is ook zichtbaar in de deeleconomie. Dat is meer dan een mooi ideaal. Delen kan welvaartsverhogend werken.

Dit is een kritisch, maar ook een hoopvol boek. Want als we onze economie gaan afmeten aan de intrinsieke relaties die ontstaan, dan zouden na zeven magere jaren zomaar zeven vette jaren kunnen komen.

Specificaties

ISBN13:9789058818690
Trefwoorden:economie, relaties
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2015
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk Bezemer

Dirk Bezemer is econoom. Hij studeerde in Wageningen, promoveerde in Amsterdam en werkte in Londen. Als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen doet hij onderzoek naar de gevolgen van financiële structuren voor het functioneren van de economie. Hij publiceerde daarover vele artikelen en zijn werk werd gehonoreerd met verschillende onderzoeksbeurzen. Daarnaast is hij lid van het Sustainable Finance Lab en schrijft hij een column in De Groene Amsterdammer.

Andere boeken door Dirk Bezemer

Over Marcel Canoy

De econoom dr. MARCEL CANOY (1963) is distinguished lecturer aan de Erasmus School of Accounting and Assurance en is adviseur bij de Autoriteit Consument en Markt. Hij publiceert geregeld in bladen als NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad, waarin hij een column had. Daarvoor was hij onder meer hoogleraar in Tilburg en werkte hij in de denktank van voormalig Europese Commissievoorzitter Barroso.

Andere boeken door Marcel Canoy

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Economie draait niet om geld