Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Strategische inzet van vastgoed

Over duurzaam beleid en management

Paperback Nederlands 2016 9789058834164
Voormalig top 100Totaal 15 dagen
Verkooppositie 3483Hoogste positie: 82
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het management van vastgoed als beleggings- en bedrijfsmiddel is de laatste decennia verder geprofessionaliseerd. Strategische inzet van vastgoed is nodig voor het optimaliseren van maatschappelijk en financieel rendement, en voor de maximale ondersteuning van de strategische organisatiedoelen.

Gewijzigde omstandigheden vragen een vernieuwde aanpak. Duurzaamheid staat centraal. Nieuwe ontwikkelingen zijn nodig in het maatschappelijk overheidsvastgoed. Opleiding van managers voor alle facetten van het vakgebied blijft nodig.

Dit boek maakt de toegevoegde waarde van een duurzame strategische inzet van vastgoed duidelijk. Daarvoor geeft het een helder overzicht van de ontwikkeling, werkwijze en doelen van vastgoedmanagement op alle hiërarchische niveaus. Het beschrijft de functie van vastgoed als beleggings- en bedrijfsmiddel voor alle sectoren. Ook behandelt het boek de waarde en organisatie van vastgoedvermogensbeheer en Corporate (Governmental) Real Estate Management. Een apart hoofdstuk gaat over duurzaamheid, als uitgangspunt voor alle handelen, nu en in de toekomst.

Het boek komt tegemoet aan de nadrukkelijke vraag uit de markt én het onderwijs naar een goede beschrijving van het vakgebied vastgoed. De recente ontwikkelingen in de (vastgoed)wereld hebben geleid tot deze vernieuwde en uitgebreide versie.

Specificaties

ISBN13:9789058834164
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Uitgever:MindCampus BV
Druk:7
Verschijningsdatum:1-2-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
8 stemmen
5
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ad van Driel

Ad van Driel heeft zijn deskundigheid en ervaring opgebouwd tijdens een lange carrière in diverse directiefuncties in de bouw- en vastgoed sector. Zijn specialisaties zijn vastgoedstrategie en duurzaamheid. Zijn kennis heeft hij gedeeld door het vervullen van vele docentschappen, bijdrage aan vele congressen en als auteur van de uitgaven van dit boek sinds 1998. Sedert zijn pensionering in 2012 vervult hij diverse advies- en toezicht functies en blijft hierdoor nauw betrokken bij de ontwikkeling van het vakgebied.

Andere boeken door Ad van Driel

Over Jan van Zuijlen

Jan van Zuijlen is onder meer werkzaam geweest bij K&O Property Management BV als Commercieel Directeur en bij TRIUVA Netherlands als Director op de afdeling Asset Management Europe. Aldaar was hij verantwoordelijk voor het asset en property management van vastgoedportefeuilles, het coördineren van aan- en verkoop activiteiten, alsmede het organiseren en inrichten van het vastgoedmanagement. Bij TRIUVA Netherlands is hij tegenwoordig werkzaam als Director Investor Relations en initieert hij nieuwe vastgoedfondsen.

Andere boeken door Jan van Zuijlen

Inhoudsopgave

Bij de eerste druk
Bij de zesde druk
Bij de zevende druk

Inleiding

Deel A Historie en ontwikkeling: naar duurzaam management
1. Historie en ontwikkeling
2. Duurzaamheid van vastgoed

Deel B Managementperspectief: de vastgoedketen
3. De vastgoedketen: algemene omschrijving
4. Investment management
5. Portfolio (fund)management
6. Asset management
7. Property management
8. Corporate real estate management

Deel C Praktische oriëntatie: aandachtspunten bij sleutelprocessen
9. Klantdenken in vastgoedmanagement
10. Outsourcing en extern advies
11. Uitbesteding van property management

Literatuuropgave
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategische inzet van vastgoed