Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte rondom de feestdagen zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen
,

Onderwijs

Integraal Management: vertrouwen in onderwijskwaliteit

Paperback Nederlands 2010 9789059119765
Verkooppositie 2598
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Vertrouwen is de basis voor kwaliteit. De schooldirectie, het team en de medezeggenschapsraad blijken uitstekend in staat om goede onderwijsresultaten voor hun school te waarborgen. Geef hen de ruimte en maak het bestuur en de managers in de organisatie dienstbaar aan de school.

In dit boek wordt een onderwijsorganisatie met 39 basisscholen beschreven die er in is geslaagd om op een verantwoorde wijze een omslag te maken. De omslag van centrale aansturing naar een hoge mate van beleidsvrijheid voor de scholen. Met alle betrokkenen is onderwijskwaliteit vertaald naar een viertal meetbare criteria die maatgevend zijn voor de kwaliteit van onderwijs van de scholen weer centraal te stellen heeft grote gevolgen voor de taken en verantwoordelijkheden van een bestuur, de stafafdelingen, de schooldirectie en de medezeggenschapsraad.

In dit boek wordt beschreven hoe deze verandering tot stand kwam en tot welke grote aanpassingen dit in de organisatie heeft geleid. De eerste effecten tekenen zich af, de onderwijsresultaten liggen ruim boven het landelijk gemiddelde, het ziekteverzuim is laag en de arbeidsvoldoening is sterk toegenomen.

De tekst van het boek wordt begeleid door commentaren en kanttekeningen die de keuzes van de organisatie in een breder en dieper perspectief plaatsen. Een boek waarin reflectie op de tekst meegegeven wordt. Een grote stimulans voor bestuurders, onderwijsadviseurs, directieleden en leden van medezeggenschapsraden.

Specificaties

ISBN13:9789059119765
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:162
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2014
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arnoud Mantingh

Arnoud Mantingh (1962) was tot 1 april 2010 werkzaam als algemeen directeur van de beschreven organisatie, de SKPO Eindhoven, e.o.

Andere boeken door Arnoud Mantingh

Over Ad Maas

Ad Maas (1941) was onder meer werkzaam in het onderwijs in het onderwijs en in het organisatie-advieswerk, en schreef en schrijft als onafhankelijk publicist vele artikelen en boeken; zie www.bureaupubliciteit.nl

Andere boeken door Ad Maas

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Historische context
2. Integraal management
3. Ondersteuning van de schooldirecteur
4. De bovenschoolse organisatie
5. Medezeggenschap
6. Ervaringen, resultaten en verwachtingen

Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onderwijs