Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gewoon goed Nederlands

Schrijven voor de lezer

Paperback Nederlands 2011 9789059316270
Verkooppositie 1527
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

'Gewoon goed Nederlands' laat zien wat de basisprincipes zijn van het geschreven Nederlands. Niet met een opsomming van droge regels in onbegrijpelijk jargon, maar met een keur aan voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van journalisten en auteurs die laten zien hoe zij het levende Nederlands naar hun hand zetten.

Door de heldere toelichting wordt het taalbewustzijn van de lezer stap voor stap opgebouwd en uitgebreid. Hij krijgt antwoorden op vragen als:
- Wanneer zit een zin goed in elkaar? Waar moet u op letten? Wat kan er mis gaan? Hoe krijgt u de geheimen van het werkwoord onder de knie?
- Hoe maakt u van losse zinnen een samenhangend en goedlopend geheel? Hoe brengt u variatie aan in zinsbouw en formulering? Wat zijn de bekende valkuilen? Hoe gaat u om met die lastige komma's?
- Hoe maakt u op een creatieve manier gebruik van de mogelijkheden van de Nederlandse taal? Hoe ontwikkelt u zoiets als 'een persoonlijke stijl'?

'Gewoon goed Nederlands' is in de eerste plaats geschreven voor studenten aan hbo en universiteit. Hun studiesucces is immers voor een groot deel afhankelijk van hun schrijfvaardigheid. En juist daarbij is kennis van de Nederlandse taal nog steeds van doorslaggevend belang. Met name studenten die zich voorbereiden op een beroep waarin schriftelijke communicatie een belangrijke rol speelt, vinden in dit boek een stevige basis voor de ontwikkeling van een effectieve en creatieve taalvaardigheid. Ook voor docenten-in-spe, die later zelf het goede voorbeeld moeten geven, vormt de hier gepresenteerde benadering van het geschreven Nederlands een stimulerend voorbeeld.

Uiteraard kan iedereen die beroepsmatig veel moet schrijven, dit boek gebruiken om zijn of haar Nederlands een nieuwe impuls te geven en naar een hoger niveau te brengen. In deze tweede druk worden bekende struikelblokken uitvoeriger toegelicht en voorzien van verhelderende oefeningen en handige overzichten.

Specificaties

ISBN13:9789059316270
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:286
Druk:2
Verschijningsdatum:22-1-2011

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marianne Bertina

Marianne Bertina is als docent verbonden aan het Instituut voor Media en Informatiemanagement van de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door Marianne Bertina

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Denken, praten, schrijven
2. Werkwoorden: de kern van iedere zin
3. Eenvoudige zinnen
4. Samengestelde zinnen
5. Genre en stijl: een kleine verkenning

Literatuur
Register
Over de auteur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gewoon goed Nederlands