Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Focus op persoonlijk herstel bij psychische problemen

20 kernvragen

Paperback NL 2014 9789059318533
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Mensen kunnen psychische problemen zelf oplossen, al dan niet samen met vrienden of familie. Als de problemen ernstig zijn, kunnen ze hulp vragen, bijvoorbeeld bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Die hulp helpt maar ten dele als mensen niet zelf bereid en in staat zijn om daarbij een actieve rol te spelen. Uiteindelijk zijn zij het zelf die verandering bewerkstelligen. Persoonlijk herstel, waarin mensen op zoek gaan naar wat zij zelf belangrijk vinden en duidelijk krijgen wat ze zelf willen en kunnen veranderen, vormt vaak de motor voor klinisch herstel.
Dit boek beschrijft de kenmerken van persoonlijk herstel en de rol die anderen - familie, vrienden, lotgenoten of beroepskrachten - daarbij kunnen spelen.

Jaap van der Stel is lector geestelijke gezondheidszorg, senior-onderzoeker en publiceert geregeld over verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg.

De serie Focus op geeft antwoord op twintig kernvragen van een vakgebied of thema. Het betreft vragen waar inmiddels een goed antwoord op mogelijk is. Maar ook nog niet of niet goed genoeg beantwoorde kwesties komen aan bod. Er wordt een beknopte samenvatting gegeven van beschikbare kennis. En waar mogelijk of nodig worden kritisch de grenzen van de kennis verkend.

Specificaties

ISBN13:9789059318533
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:19-11-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Focus op persoonlijk herstel bij psychische problemen