Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Oei, ik groei!

De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby

Gebonden Nederlands 2018 9789059568488
Niet leverbaar.

Samenvatting

Oei, ik groei! mag niet in je kast ontbreken als je een baby hebt. Dit boek neemt je mee op weg in de wereld van de mentale ontwikkeling van je baby. Je leest hoe de ontwikkeling verloopt, wanneer je baby een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling maakt, wat je kunt verwachten en hoe jij je baby daarbij kunt helpen. Deze bestseller geeft je unieke inzichten en verklaart waarom je baby soms fases heeft waarin hij meer huilt, hangeriger is en humeuriger, slechter slaapt en minder eet. Het goede nieuws: er is een reden voor én na de moeilijkere dagen komt een tijd waarin je baby opeens veel meer dingen kan doen en gaat doen. De Allemaal-nieuwe-dingenfase breekt aan! Oei, ik groei! geeft je steun tijdens de lastige momenten van een sprong en geeft je de handvatten om al het mooie nieuwe aan je baby te ontdekken in de allemaal-nieuwe-dingenfase! Bekijk de wereld door de ogen van je baby… en ontdek de wereld samen opnieuw. Inclusief de nieuwste inzichten over slaap en sprongen.

Hetty van de Rijt en Frans X. Plooij hebben 35 jaar onderzoek gedaan naar ouder-baby-interactie en zij deden wellicht een van de belangrijkste ontdekkingen gedaan op het gebied van babyontwikkeling. Oei, ik groei! heeft internationaal veel prijzen gewonnen.

In deze volledig herziene editie van Oei, ik groei! vind je:
- de allernieuwste inzichten in de sprongen;
- een gepersonaliseerd sprongenschema;
- veel meer interactie: kruis aan wat bij jouw baby van toepassing is en ontdek zo patronen in zijn karakter;
- vernieuwde ontdekkingslijsten: een perfect overzicht van je baby’s belangrijkste mijlpalen per sprong;
- een heel extra hoofdstuk over slaap;
- manieren om de wereld door de ogen van je baby waar te nemen;
- de tien dingen die je echt moet weten over sprongen.

Nog nooit is Oei, ik groei! zo compleet en zo toegankelijk geweest.

Specificaties

ISBN13:9789059568488
Trefwoorden:ontwikkeling, babies
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:512
Druk:71
Verschijningsdatum:12-9-2018
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frans Plooij

Dr. Frans X. Plooij is van huis uit gedragsbioloog, maar staat beter bekend als de expert op het gebied van de mentale ontwikkeling van baby's en dreumesen. Het onderzoek, dat hij samen met zijn vrouw heeft gedaan, heeft ouders inzicht in de ontwikkeling van hun kind gegeven via het boek 'Oei, ik groei!' Dit boek is al 15 jaar een wereldwijde bestseller. Wetenschappelijk is aangetoond dat de oudercursus 'Hordenlopen', die Plooij 'ook heeft ontwikkeld samen met zijn vrouw en die gebaseerd is op 'Oei, ik groei!', positieve effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen en hun gezondheid. De theorie achter de befaamde mentale sprongetjes uit het babyboek was de Perceptual Control Theory (PCT), die door William Powers in 1973 werd ontwikkeld. Frans Plooij is kenner van deze theorie. Mentale sprongetjes van baby's zijn niet gelijk aan prongen die managers maken door hun mentale blokkades heen, stelt hij, maar dat maakt de PCT niet minder toepasselijk. Passen de ouders de PCT toe bij de mentale sprongetjes van hun baby's, de volwassene zal dat zelf moeten doen als hij anders in het leven wil staan en er klaar voor is om door zijn of haar mentale blokkades heen te springen, aldus Plooij. Met kennis van de PCT begrijp je beter hoe je groeimomenten kunt voelen aankomen - en hoe je daarmee om kunt gaan.

Andere boeken door Frans Plooij

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oei, ik groei!