Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een kwestie van hebben of zijn

Grondslagen vooreen nieuwe levensoriëntatie in de consumptiemaatschappij

Paperback NL 2018 9789061315872
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

«Een kwestie van hebben of zijn» geldt als een der belangrijkste werken van de bekende filosoof en denker over mens en maatschappij Erich Fromm (1900-1980). In dit nog steeds uiterst actuele boek biedt hij fascinerende en radicale analyse van de relatie tussen een samenleving van hyperconsumptie enerzijds en individueel egoïsme en hebzucht anderzijds.
Het is duidelijk dat in deze tijd van economische, maatschappelijke en culturele crisis dit werk niets van zijn actualiteit heeft verloren. Fromms analyse brengt haarscherp de kritieke situatie in beeld van een samenleving die lijkt te hebben gekozen voor «hebben» en tegen de persoonlijke ruimte van het «zijn». Hiermee stelt dit boek de brandende vraag centraal hoe men in een tijd waarin alles draait om geld en bezit nog waarachtig mens kan zijn.

Behalve een messcherpe analyse van de consumptiesamenleving in crisis schetst «Een kwestie van hebben of zijn» de contouren van een nieuwe levensoriëntatie. Het boek biedt zo inspiratie voor het uitzetten van een weg tussen welvaartverslaving en welzijnsillusies. Hier zien we hoe Fromm weer de mens zelf centraal stelt en een bindend ideaal ontvouwt voor een samenleving die de problemen van de eenentwintigste eeuw zowel met het hoofd als met het hart tegemoet kan treden.
De huidige steeds luider klinkende wereldwijde roep om een «deelnemersdemocratie» in plaats van een «consumentendemocratie» komt rechtstreeks voort uit dit boek van Fromm.

«Dit boek zal gelezen worden zolang wij nog gebukt gaan onder onze eigen desillusies met onszelf.» - New York Times Book Review

«Fromms belangrijkste en meest waardevolle boek.» - Fernando Savater

Specificaties

ISBN13:9789061315872
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Bijleveld, Uitgeverij
Verschijningsdatum:14-2-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een kwestie van hebben of zijn