Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Thuis.

Nederland in coronatijd

Gebonden Nederlands 2020 9789065237439
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Met 75 prachtige portretten van Nederland in coronatijd.

Toen fotograaf Ton Bennemeer vanwege het coronavirus geen opdrachten meer kon uitvoeren, bedacht hij de troostfoto. Een portret van een gezin, familie of huishouden met de deurpost als 'fotolijst'.

Omdat hij kort daarvoor een serie foto´s voor een schrijverscollectief had gemaakt, was de link voor de korte verhalen, die hij in gedachten had, snel gelegd. De Schrijfjuffers geven het beeld context en zo ontstond een uniek tijdsbeeld van wellicht de meest vreemde periode na de Tweede Wereldoorlog.

Specificaties

ISBN13:9789065237439
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:30-11-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. Ze snapt de niet lullen, maar poetsen-mentaliteit uit haar geboortestad Rotterdam als geen ander. In haar jeugd wil ze journalist worden en volgt ze met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 50 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche. Ze steekt haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter doen voor de klant niet onder stoelen of banken en wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers. In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk. Naast haar passie voor ondernemen, wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan het schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand; in beide gevallen creëer je tenslotte. Ze volgt diverse schrijfopleidingen, waaronder de Schrijversacademie en de Querido Academie. In 2018 start ze haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma. Binnen deze ThrillerAcademie neemt Antoinette de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef. Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over de dromen en dwalingen van het schrijverschap. Antoinette is getrouwd met Marten en samen runnen zij hun chaotische samengestelde gezin met vier dochters, twee geiten en twee honden in een voormalig plantagehuis aan de rand van een natuurgebied tussen Rhenen en Amerongen. Haar debuutthriller Bonuszoon verschijnt in mei 2019 en speelt zich af in deze regio.

Andere boeken door Antoinette Kalkman

Over Barbara Sevenstern

Barbara Sevenstern(1969) is schrijver, communicatiespecialist en blogger. Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont zij in Den Haag.

Andere boeken door Barbara Sevenstern

Over Tamara Onos

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf. Als arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan. De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder Invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven.

Andere boeken door Tamara Onos

Over Ton Bennemeer

Ton Bennemeer is fotograaf en denkt, huilt en lacht in beelden. Vertel hem een verhaal en het komt als foto binnen.

Andere boeken door Ton Bennemeer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Thuis.