Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als mijn geheugen me niet bedriegt

Gebonden Nederlands 2016 9789065540430
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Wat doet het met je herinneringen als je pas op oudere leeftijd te horen krijgt dat je een andere biologische vader hebt dan je altijd dacht? Wat gebeurt er in je geheugen als aan het licht komt dat je bent bedrogen door een geliefde en het tot je doordringt dat het bedrog al een tijd gaande is? Wat verandert er in je herinneringen aan een vriend of een dierbare als later blijkt dat deze een ernstig delict heeft gepleegd?

Sommige ervaringen zijn zo ingrijpend dat ze je niet alleen een andere toekomst geven, maar ook een ander verleden. Wat je pas op latere leeftijd begrijpt of te weten komt kan een levensverhaal van het ene moment op het andere van gedaante laten veranderen, als een kussen dat een stomp krijgt om het een passende vorm te geven. Wat heeft al dat herschrijven en herzien te betekenen voor de betrouwbaarheid van onze herinneringen? En gáát het wel om die betrouwbaarheid? Kunnen herinneringen elkaar op verschillende momenten in je leven tegenspreken en toch beide waar zijn?

Specificaties

ISBN13:9789065540430
Trefwoorden:geheugen, herinneringen
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2016
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Douwe Draaisma

Douwe Draaisma (1953) is hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij is de auteur van 'De metaforenmachine', 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt', 'Ontregelde geesten' en 'De heimweefabriek'. Zijn boeken zijn vertaald in twintig talen, en onderscheiden met literaire en wetenschappelijke prijzen. In VERGEETBOEK staat de wonderlijkste eigenschap van het geheugen centraal: het vergeten.

Andere boeken door Douwe Draaisma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als mijn geheugen me niet bedriegt