Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789067203791. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Handboek Risicomanagement

Paperback Nederlands 2012 9789078440345
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Fouten kunnen desastreuze gevolgen hebben. Niet alleen kosten zij de maatschappij miljoenen, maar zij laten ook diepe sporen achter in het collectief bewustzijn, zoals de rampen in Volendam en Enschede laten zien.
Veiligheid op het werk is een kwestie van cultuur. Managers die hun personeel stimuleren om veilig te werken krijgen met minder ongevallen te maken dan productiegerichte managers. Maar technische oplossingen en instructies aan het personeel zijn niet voldoende. Om werkelijke veiligheid te bereiken moet de bedrijfscultuur worden aangepakt. Dit is de essentie van de moderne aanpak van managers die een brede definitie hanteren: veiligheid is het voorkomen van verliezen.

In dit boek bekijkt men dit vanuit het risicomanagement. Wat is managementverantwoordelijkheid? Wat houdt management in? Echte preventie ligt in het naleven van veiligheidsregels, in het uitvoeren van risicoanalyses, in het bewust worden van veilig en onveilig gedrag.

Specificaties

ISBN13:9789078440345
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Handboek risicomanagement
Dick Bos | 5 januari 2012
Een echt studieboek dat inzichten biedt in hoe risicomanagement ingericht kan worden. Met kernachtige voorbeelden, zoals de financiële crisis, geeft Urjan Claassen tevens aan wat risicomanagement had kunnen betekenen om de risico's inzichtelijk te maken. De auteur stopt niet bij het geven van voorbeelden maar stelt ook oplossingsrichtingen voor. Wil je meer weten over risicomanagement dan is 'Handboek risicomanagement' een goede keuze!
Lees verder
recensie
Handboek risicomanagement
Arie Buvens | 13 augustus 2010
Risico's zijn actueel en verdienen, meer dan ooit, grote aandacht. Onverwachte financiële tegenslagen vormen vaak het vertrekpunt door het nadenken over financiële verslaggevingrisico's. Het gevaar bestaat dat andersoortige risico's mogelijk niet worden onderkend en beheerst. Verzekerbare, technologische, financiële, operationele, automatiserings, milieu, veiligheids-, integriteits- en frauderisico's enzovoort, worden hierdoor niet in ogenschouw genomen en/of onafhankelijk van elkaar beheerst vanuit separate, gespecialiseerde organisatieonderdelen. 
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
3 stemmen
2
0
0
0
1

Over Cees Muusse

Cees Muusse was lang werkzaam bij bekende Nederlandse aanneembedrijven in de grond-, weg- en waterbouwsector en is bij uitstek een ervaringsdeskundige.

Andere boeken door Cees Muusse

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Risicomanagement
3. Verliezen
4. Processen
5. Plannen meten
6. Voortgang meten
7. Fouten
8. Crisissituaties
9. Regels
10. Opleiding
11. Gedrag
12. De inkomende stroom
13. Gezondheid

Literatuur
Bijlagen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Risicomanagement