Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Financial Risk Management

Theorie en prakijk voor financiële en niet-financiële instellingen

Paperback Nederlands 1997 9789072194534
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek geeft inzicht in het snel groeiende vakgebied van het risicobeheer bij financiële en niet-financiële instellingen. De groei van dit vakgebied is ingegeven door de snel toenemende complexiteit in het beschikbare productenscala en de volumegroei in bijvoorbeeld de derivatenmarkt (opties, futures, etcetera) die vanaf de tweede helft jaren '80 explosief is geweest. Dit gecombineerd met de toenemende comlexiteit en dynamiek in automatisering heeft het beheersen van bijvoorbeeld Trading en Sales afdelingen bij Investment Banks maar evenzo het beheersen van Treasury afdelingen bij kleinere banken en corporates aanzienlijk moeilijker gemaakt. Dit heeft onder andere geleid tot enkele debacles met honderden miljoenen aan verliezen bij zowel grote banken als bij diverse corporates en lagere overheden.

Een groot deel van deze financiële rampen is direct te wijten aan organisatorische fouten, waarbij bijvoorbeeld de meest basale regels voor functiescheiding niet zijn toegepast. In het eerste deel van dit boek wordt hier aandacht aan besteed. Een groot deel van dit boek is vrijgemaakt voor meetmethoden en marktrisico's (onder andere Value at Risk en Stress Testing) en debiteurenrisico (onder andere Potential Future Exposure). Hierbij wordt ruim aandacht besteed aan de oorsprong en ontwikkeling van deze methoden en hoe ze werken, inclusief sterkte en zwakte analyses. Daarnaast zijn er vele uitgewerkte voorbeelden en vuistregels voor risk management. De bruikbaarheid en exactheid van de meetmethoden wordt ook regelmatig kritisch belicht.

Het boek heeft een gedifferentieerde opzet en is daardoor zowel te lezen door specialisten uit de risk management hoek als door medewerkers in front office, operations, controllers en audit afdelingen bij banken, Treasury afdelingen bij corporates en overheid evenals studenten economie en econometrie.

Specificaties

ISBN13:9789072194534
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:287
Druk:1
Verschijningsdatum:6-11-1997

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De financiële markten
2. Risico
3. Administratieve organisatie en beheersaspecten
4. Ontwikkelingen in het meten van marktrisico
5. Value at risk
6. Optierisico
7. Stress testing en het meten van event risk
8. Corporate risk management
9. Debiteurenrisico voor OTC-derivaten
10. De rol van toezichthouders

Bibliografie
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financial Risk Management