Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 67% korting
, ,

Testen volgens ISEB

Paperback Nederlands 2004 9789072194695
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
29,50
9,95
VOORDEEL - 67% korting

Samenvatting

De kwaliteit van software is steeds vaker de beslissende factor voor succes van producten en diensten. Vele organisaties hebben deze afhankelijkheid van de software herkend en streven naar een verbeterde kwaliteit van hun softwaresystemen en- ontwikkelingsprocessen. Een middel om dit doeltreffend te bereiken is het systematisch testen van de software. Gedeeltelijk hebben technieken toepassing gevonden in de dagelijkse praktijk van de softwareontwikkeling. Op vele gebieden is echter nog steeds een aanzienlijke verbetering van de kennis over testtechnieken vereist.

Dit boek is bedoeld voor software testers en ontwikkelaars voor kwaliteitszorg medewerkers, EDP auditors en bij het testen betrokken management.

Om te waarborgen dat testen op een gestructureerde manier wordt uitgevoerd is de behoefte ontstaan aan standaard opleidingen door erkende instituten en docenten, die het testpersoneel kunnen certificeren. In die behoefte voorziet ISEB (Information Systems Examination Board). Het is thans mogelijk voor het testen een officieel examen af te leggen op twee niveaus: het Foundation level en het Practitioner level. Testers kunnen zo eenduidig over het vak communiceren en aantonen 'van niveau' te zijn. Bij eventuele inhuur van extern testpersoneel geef ISEB een goede garantie van kwaliteit. De inhoud van het boek voldoet aan de eisen van de Foundation Certificatie. De inhoud van het boek is een prima leidraad en naslagwerk bij de Foundation cursus en kan de behandelende stof verdiepen.

Diverse thema's komen in het boek aan de orde. Ten eerste worden de basisbegrippen van het software testen besproken. Behandeld wordt welke testactiviteiten wanneer in het software ontwikkelingsproces worden uitgevoerd. Andere onderwerpen zijn 'statistische technieken', dat wil zeggen, technieken waarbij het testobject niet wordt uitgevoerd, alsmede 'dynamische technieken', waarbij het testobject daadwerkelijk wordt uitgevoerd. De classificatie van de dynamische testtechnieken in 'black-box' en 'white-box' technieken wordt toegelicht. Ook de aspecten die bij het testmanagement in beschouwing worden genomen zijn onderwerp. Als laatste wordt ingegaan op het gebruik van testtools binnen het testproces. Tenslotte bevat het boek opgaven voor het toetsen van de opgedane kennis

Specificaties

ISBN13:9789072194695
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:247
Verschijningsdatum:19-12-2003
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Testen volgens ISEB