Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

TMap | Infrastuctuur

Gestructureerd infrastructuur testen

Gebonden Nederlands 2012 9789075414462
Verkooppositie 5684
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De ICT-infrastructuur is het fundament voor alle ICT-voorzieningen. Het wordt tijd dat de
infrastructuurwereld volwassener wordt en nog meer haar verantwoordelijkheid neemt om een flexibele, kostenefficiënte en vooral betrouwbare ICT-infrastructuur aan te bieden. We moeten onze werkzaamheden en activiteiten verder professionaliseren, nog meer gestructureerd werken, maar vooral gaan sturen op de juiste kwaliteit van onze ICT-infrastructuur.

Het ICT-infrastructuurwerkgebied is echter een creatieve wereld waarbij structuur op een juiste manier toegepast moet worden om succesvol te zijn. De aard van de ICT-infrastructuurmedewerker is namelijk van nature pragmatisch, probleemoplossend en dienstverlenend. Structuur wordt al snel geassocieerd met processen, procedures en regels die remmend werken in een creatief proces. TMap|Infrastructuur moet worden gepositioneerd als een verbijzondering van TMap NEXT specifiek gericht op het infrastructuur werkgebied. De infrastructuurwereld vraagt namelijk om een aangepaste testaanpak. Reden is dat bij infrastructuuroplossingen het accent op utiliteit in plaats van gebruik ligt.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld van Jeroen, de aankomend infrastructuur testcoördinator, wordt stilgestaan bij wat testen is en waarom infrastructuurcomponenten moeten worden getest. De specifieke aanpak van TMap|Infrastructuur vormt de kern van dit boek en wordt aan de hand van een concrete case toegelicht. De resultaten van het testproject en het toepassen van TMap|Infrastructuur en de relaties met andere methodes (bijvoorbeeld ITIL en Prince2) worden ook aangehaald.

Dit boek is primair bestemd voor infrastructuurmedewerkers, geschreven vanuit het perspectief van een infrastructuurmedewerker die voor het eerst serieus kennis maakt met gestructureerd testen. Het is een vereenvoudigde weergave van testen waarbij meerdere aspecten van testen onderbelicht blijven en verdiepingsslagen ontbreken. Lezers met een testachtergrond zullen her en der verschillen opmerken met hun referentiekader of constateren dat het nog beter kan. De auteur onderschrijft deze conclusie bij voorbaat volledig. De lezers met een testachtergrond zullen na het lezen van dit boek zeker nieuwe inzichten hebben over het testen van infrastructuurcomponenten en ongetwijfeld meer begrip hebben voor de uitdagingen waar de infrastructuurcollega's voor staan.

Specificaties

ISBN13:9789075414462
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:126
Uitgever:Sogetibooks
Druk:1
Verschijningsdatum:25-5-2012
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Leeswijzer
Hoofdbegrippen

1. Teksten in het algemeen
2. Waarom de infrastructuur testen?
3. Testen, hoe doe je dat/
4. Overzicht van TMap|Infrastructuur
5. Aanpak van TMap|Infrastructuur
6. TMap|Infrastructuur toegepast
7. Wanneer TMap|Infrastructuur toepassen?
8. TMap|Infrastructuur en de organisatie
9. Relaties van TMap|Infrastructuur
10. Verschillen tussen testen van infrastructuur en van applicaties
11. Lessons learned

Bijlage - Case: mailmigratie

Literatuur
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        TMap | Infrastuctuur