Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vierkante ballen rollen niet

Terug naar de menselijke maat

Ingenaaid Nederlands 2007 9789075432749
Niet leverbaar.

Samenvatting

Kan een bedrijf succesvol zijn met gedemotiveerde medewerkers? Meebuigen met financiële sturing zorgt voor afnemende motivatie en indekgedrag van medewerkers. Het enorme potentieel aan menselijk kunnen is daardoor niet meer aanspreekbaar. De menselijke maat wordt geweld aan gedaan.

Een organisatie kan niet bestaan zonder financiële sturing, maar ook niet zonder gemotiveerde medewerkers. Daarom moet financiële sturing samengaan met de menselijke maat, met ruimte voor de ambities van de medewerkers. Op heldere, soms pijnlijke wijze wordt in dit boek duidelijk gemaakt dat het anders moet. De manager wordt bij de hand genomen hoe deze twee 'werelden' in elkaar te schuiven.

Al lezend blijkt dat het niet zo moeilijk is om uit te gaan van de menselijke maat en dit samen te laten gaan met financiële sturing. Concrete handvatten worden de lezer aangereikt waarmee iedere manager inzicht kan verkrijgen, zijn koers kan bepalen en ook kan realiseren.

Er wordt geen blad voor de mond genomen. Heldere praktijkvoorbeelden maken duidelijk dat de mens centraal moet staan en dat het anders moet. Als u zich daar niet voor open wilt stellen, moet u dit boek niet lezen.

Specificaties

ISBN13:9789075432749
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:175
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Vierkante ballen rollen niet
Reyer Brons | 19 maart 2009
Het middle management verkeert in een spagaat. Van boven wordt steeds strakker gestuurd op financiële resultaten, terwijl er op de werkvloer juist behoefte is aan een menselijke maat. Als een middle manager dit niet bij elkaar brengt, gaat er iets heel erg mis. Ton Zeilstra heeft dit in een lange praktijk als manager onderkend. De laatste jaren zet hij zich als adviseur in om hier wat aan te doen. Als antwoord op de genoemde analyse presenteert hij in 'Vierkante ballen rollen niet' het Organisatie Denk- en Diagnose Model (ODM). Dit wordt ondersteund met een handboek, software en een website.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ton Zeilstra

Na vele jaren lijnmanagement heeft Ton Zeilstra zijn lijnfunctie verwisseld voor een adviesfunctie. 'Omdat de politiek in de organisatie hem te ver weg dreef van de inhoud'. Vijftien jaar lang deed hij de meest uitdagende en uiteenlopende advies- en interimopdrachten. Tegelijkertijd ontwikkelde hij een denk- en een diagnosemodel. Concepten die nodig zijn om veranderingen in organisaties teweeg te brengen. En altijd uitgaande van de mens en zijn mogelijkheden. Inzicht is waar het om gaat, want als je in staat bent om naar je eigen problemen te kijken dan kun je ze ook oplossen. De sleutel van succes is inzicht en uitgaan van de menselijke maat. 'Waarschijnlijk', zo stelt hij, 'is de overstap destijds naar advisering geweest omdat de menselijke maat ging knellen.' Zijn ervaring, zijn denken en de ontwikkelde concepten zijn samengevat in dit boek.

Andere boeken door Ton Zeilstra

Inhoudsopgave

Wandelen of reizen?
1. Het huidige organisatiedenken, mijn analyses
2. Het andere organisatiedenken
3. Het managen van de dualiteit
4. De nar en de koning

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vierkante ballen rollen niet