Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting

Geloofwaardig beleggen

Paperback Nederlands 2018 9789075458978
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
12,50
9,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Beleggen heeft invloed op de handelswijze van ondernemingen waarin wordt belegd. U kunt als belegger beslissen welke organisaties uw geld krijgen én welke niet. Geld heeft een stem, uw stem. Inmiddels wordt vanuit die overtuiging wereldwijd vijftienduizend miljard euro belegd. Weinig mensen zijn zich bewust van die beslissende invloed op onze maatschappij. Tegelijkertijd groeit het maatschappelijk bewustzijn dat het anders moet: Nederlanders houden bij de aankoop van producten steeds meer rekening met de impact van de productie op mens en milieu.
Religieuze instellingen hebben wereldwijd circa tien procent van het belegd vermogen onder beheer. Bij dit beheer wordt niet altijd gekeken naar de wijze waarop rendement wordt behaald. Het zou de geloofwaardigheid van een kerkelijke instelling ten goede komen wanneer giften én beleggingen ten goede komen aan maatschappelijke doelen. Deze uitgave wil kerkelijke instellingen een praktische handreiking bieden om de beleggingen in lijn te brengen met de geloofsovertuiging. Stap voor stap maakt de auteur duidelijk hoe u een verantwoorde portefeuille kunt inrichten. Hierbij gaat het om u te informeren én te motiveren, omdat verantwoord beleggen aansluit op de christelijke waarden én verstandig is vanuit financieel oogpunt.
De auteur Floris Lambrechtsen (1971) weet waar hij het over heeft, want hij heeft Nederlands' grootste pensioenfondsen geadviseerd over verantwoord beleggen. Hij heeft ervaring opgedaan met beleggen als oprichter van de succesvolle duurzame vermogensbeheerder DoubleDividend. Inmiddels staat hij voor de klas op een oecumenische basisschool in Amsterdam en zet hij zich in voor het verduurzamen van het onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789075458978
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:64
Druk:1
Verschijningsdatum:17-12-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geloofwaardig beleggen