Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ja, we moeten vernieuwen!

Pak je kansen nu

Paperback Nederlands 2009 9789076542478
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek is voor iedereen die het belangrijk vindt dat we met elkaar de nieuwe kansen van de 21e eeuw optimaal benutten. Kansen op economisch terrein, zakelijke kansen, en kansen om de samenleving, de overheid en de politiek beter te organiseren. Riens Meijer laat zien dat succes of falen meer dan ooit afhankelijk zal zijn van kennis, kunde en inzicht. Daarvoor is een nieuwe mentaliteit noodzakelijk.

Na de kredietcrisis kunnen we immers niet gewoon de draad weer oppakken. De wereld is te zeer veranderd. Van een industriële samenleving zijn we overgegaan naar een kennismaatschappij. En kennis is door de komst van internet niet meer het exclusieve domein van enkelen. Daar komt bij dat het Westen door de opkomst van de Aziatische landen niet langer alleen de dienst uitmaakt.

Daarom moeten wij ons denken en doen fundamenteel wijzigen. We moeten vernieuwen! De auteur laat zien wat er moet veranderen, welke obstakels we daarbij tegenkomen en hoe we die uit de weg kunnen ruimen.

Specificaties

ISBN13:9789076542478
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2009
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Riens Meijer over vernieuwen
Ben Kuiken 12 april 2010 ‘We gedragen ons als een verzadigd, groot kind en dan heb je niet de neiging om te vernieuwen.’ Vernieuwing is noodzakelijk door digitalisering en mondialisering, aldus Riens Meijer. De auteur van Ja, we moeten vernieuwen! vertelt M&L hoe Nederland voorkomt dat het een ontwikkelingsland wordt.

Over Riens Meijer

Riens Meijer (econoom) heeft op het hoogste bestuurlijke niveau leiding gegeven in de financiële wereld, in de technologie en in de media. Hij is een specialist in het leiden, begeleiden en bevorderen van vernieuwingen en een 'bruggenbouwer' bij uitstek. Uit zijn actieve topsporttijd en zijn bestuurlijke functies bij het Nederlandse Olympische Comité heeft hij de wil om te winnen overgehouden. Anders dan bij de sport gaat het hem echter niet om te winnen van mensen maar om in zijn doelstellingen te slagen. Dat 'winnen van de omstandigheden' motiveert hem zodanig, dat hij nauwelijks instaat is om iets half te doen. Als hij iets oppakt, doet hij dat voor 100%. Alle aandacht in de pers is sinds 2008 op de kredietcrisis gericht. Tot de verbazing van Riens Meijer besteden de media nauwelijks aandacht aan de consequenties van de ingrijpende omwenteling in de maatschappij ten gevolge van de overgang van het Industriële - naar het Kennis en Innovatietijdperk. Dat is een slechte zaak omdat in de politiek, overheden en ondernemersland belangrijke veranderingen moeten gaan plaatsvinden om de nieuwe kansen in de 21ste eeuw te benutten. Gebeurt dat niet, dan zullen de kansen bedreigingen worden en zullen welzijn en welvaart van ieder Nederlander in gevaar komen. Om mee te helpen dat te voorkomen heeft Meijer als ondernemer en bestuurder de stoute schoenen aangetrokken en is na een diepgaande studie zelf over deze complexe problematiek gaan schrijven. Zijn eerste essay, 'Kansen na de crisis', is in 2008 uitgekomen. Zijn tweede boek 'Ja we moeten vernieuwen!' is nu te verkrijgen. Riens Meijer geeft met veel passie spreekbeurten over de inhoud van zijn boeken, schrijft verschillende columns en werkt momenteel aan zijn derde boek ( 'Nederland in de 21ste eeuw') dat eind 2010 uitkomt.

Andere boeken door Riens Meijer

Inhoudsopgave

Inleiding
Waarom dit boek?

Hoofdstuk 1
Proloog

Hoofdstuk 2
Oorzaken en aanpak van de kredietcrisis

Hoofdstuk 3
Oorzaken van de huidige malaise in de Nederlandse politiek en bij de overheid

Hoofdstuk 4
De diepere betekenis van huidige veranderingen

Hoofdstuk 5
Kwetsbaarheid en kansen zien

Hoofdstuk 6
Eindelijk is er een noodzaak voor structurele verbetering

Hoofdstuk 7
Vernieuwingen en veranderingen zijn noodzakelijk en onontkoombaar

Hoofdstuk 8
Leren in de 21ste eeuw is een synthese tussen technologie en creativiteit

Hoofdstuk 9
Innovatie in Nederland

Hoofdstuk 10
De Informatierevolutie

Hoofdstuk 11
Flexibiliteit op de arbeidsmarkt: van bricks naar clicks

Hoofdstuk 12
De betekenis en functie van globalisering

Hoofdstuk 13
Machtsverschuivingen in een globaliserende wereld

Hoofdstuk 14
Global trends 2025

Hoofdstuk 15
Epiloog

Hoofdstuk 16
Samenvattende conclusies en aanbevelingen

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ja, we moeten vernieuwen!