Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

DSDM een introductie (DSDM versie 4.2, Atern versie 1.0)

Paperback Nederlands 2008 9789077212738
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Dit boek is geschreven naar aanleiding van een duidelijke vraag uit de Nederlandse markt om meer en laagdrempelige informatie te verstrekken op het gebied van de DSDM methodiek. DSDM (Dynamic Systems Development Methodology) is een projectmanagementmethode die midden jaren 90 is ontstaan in de UK als het professionele antwoord en alternatief op de toen veel gebruikte 'watervalmethodes' zoals de System Development Methodology (SDM). DSDM is daarmee ook koploper geworden in een nieuwe denkwijze die we nu kennen als Agile.

Het feit dat DSDM is ontstaan als alternatief voor de oude bekende waterval methode geeft direct ook de structuur aan waarop de methodiek gebaseerd is. De methode is namelijk in eerste instantie geschreven op de doelgroep van ervaren systeemontwikkelaars en veronderstelt de watervalcomponenten als bekend. Dit bracht met zich mee dat DSDM moeilijk te gebruiken was voor een nieuwe generatie ontwikkelaars, onbekend met watervalmethodieken. En mede daardoor is voor deze nieuwe generatie de officiële DSDM manual moeilijk te doorgronden.

In dit boek is de vertaalslag gemaakt van theorie naar praktijk. Niet alleen wordt de theorie verwoord in begrijpbare componenten, en bovendien wordt het geheel zeer tastbaar gemaakt aan de hand van een case waarin alle stadia van het ontwikkelingsproject worden beschreven. Hierdoor wordt het boek aangenaam om te lezen en ondersteunt het de lezer op zeer effectieve wijze bij het doorgronden van de DSDM-methodiek.

Bovendien biedt dit boek een goede basis om Atern te leren kennen, de opvolger van DSDM. Veel elementen uit DSDM 4.2 komen terug in Atern, maar Atern biedt daarnaast ook vele nieuwe inzichten.

Specificaties

ISBN13:9789077212738
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2008
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Deel 1
1. Inleiding
2. Wat is DSDM?
3. De fasering van DSDM
4. DSDM-teams
5. DSDM-technieken
6. Facilitated workshops

Deel 2
7. Inleiding in de casus
8. Pre-project
9. Feasibility Study
10. Business study
11. Functional Model Iteration (FMI)
12. Design and Build Iteration (DBI)
13. Implementatie (IMP)
14. Post-project

Bijlage
Antwoorden op de vragen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        DSDM een introductie (DSDM versie 4.2, Atern versie 1.0)