Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

15 Praktijkverhalen over kennismanagement

Ingenaaid Nederlands 2012 9789077252093
Niet leverbaar.

Samenvatting

Organisaties zitten van nature vol authentieke, informele verhalen die een waardevolle inkijk geven in de manier waarop er met kennis wordt omgegaan. Dit boek bestaat uit een collectie van vijftien van die verhalen. Zij geven een beeld van de ervaringen, successen, uitdagingen, dilemma's en trends van kennismanagement in de praktijk bij Allen & Overy, Deloitte, Gemeente Amsterdam (ProjectManagement Bureau), Getronics Consulting, GGZ Delfland, ICIMOD, ING, Kennisland, KPMG Meijburg, McKinsey, ministerie van Financiën, Politieacademie, Shell, Strukton Civiel en Winkwaves.

Daphne Depassé en Erwin la Roi hebben expliciet gekozen voor de persoonlijke verhalen, omdat die verbinden, betekenis en context geven, inspireren en motiveren, in beweging zetten en concreet kunnen maken wat abstract is, óók datgene wat nogal eens ongrijpbaar blijft, zoals organisatiecultuur en gedrag.

Daniëlle van der Schans zorgde met haar foto's voor een extra persoonlijke 'touch'. Het resultaat mag er zijn: vijftien ervaringsverhalen die een mix laten zien van benaderingen en vertellen over sociale, organisatorische en technologische aspecten: over cultuur, mensen, middelen, processen, instrumenten en ICT tools.

Het is een boek, zoals Mathieu Weggeman in zijn woord vooraf zegt, "voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe andere organisaties kennismanagement 'doen'. . . Het maakt je wijzer, het inspireert en voor je het weet, ben je er zelf mee aan de gang."

Specificaties

ISBN13:9789077252093
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:192
Uitgever:Essentials
Druk:2
Verschijningsdatum:5-5-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daphne Depassé

Daphne Depassé helpt met (complexe) vraagstukken op het gebied van kennis, leren, informatie en innovatie. Zij is auteur van de boeken ’15 praktijkverhalen over kennismanagement’ en ‘Factor K. How to make knowledge work’. En ghostwriter. Ze is founder van Plan B (een methodiek voor het ontwerpen van slimme oplossingen) en oprichter van de Boosting Board: een ‘denktank’ die zich vrijwillig inzet voor organisaties, overheid en teams met maatschappelijke of maatschappelijk relevante vraagstukken. Ook zet zij zich in voor het hoger onderwijs; zij is bestuurslid van de VUCA Academy.

Andere boeken door Daphne Depassé

Over Erwin la Roi

Erwin la Roi is eigenaar van Hatch. Hij startte in 1992 - tijdens zijn opleiding Business Information in Deventer - zijn eigen bedrijf, dat desk research uitvoerde voor zakelijke dienstverleners. In 1994 was hij de eerste in Nederland die (gepersonaliseerde) digitale knipselkranten op de markt bracht. Vanaf 1998 richt hij zich – met Hatch - op de werving & selectie van informatieprofessionals. In 1994 was Erwin mede oprichter en bestuurslid van de Corporate Intelligence Society en bestuurslid van de NVB en de stichting Informatie in Bedrijf. Hij is tevens bestuurslid van het VOGIN Fonds: een subsidieverstrekker voor innovatieve ideeën binnen de Informatie industrie. Erwin is tevens assessor voor de Hogeschool van Amsterdam (instituut Media, Informatie en Communicatie) en geeft regelmatig gastcolleges op diverse hogescholen en universiteiten. Tevens was hij - tot 2012 - bestuurslid van beroepsvereniging Prissma.

Andere boeken door Erwin la Roi

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        15 Praktijkverhalen over kennismanagement