Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Hollandse Meesters in Management: de ideeën van Mathieu Weggeman over kennismanagement en professionals

Audio-cd Nederlands 2005 9789077387153
Verkooppositie 310677 dagen in de top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Harry Starren is presentator van de nieuwe audio-collegereeks 'Hollandse Meesters in Management'. De redactieleden Ronald Buitenhuis en Marike van Zanten zijn samen met Starren verantwoordelijk voor de inhoud van de reeks. Na uitgebreide bestudering van alle boeken van de Hollandse Meesters hebben zij de belangrijkste ideeën over kennismanagement en professionals van Mathieu Weggeman geselecteerd en kernachtig samengevat. Mathieu Weggeman heeft door middel van een interview meegewerkt aan de cd en heeft het uiteindelijke manuscript gelezen en gecorrigeerd, om te garanderen dat het gedachtegoed op een correcte manier is weergegeven.

Mathieu Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Technologie Management van de TU Eindhoven. Daarnaast is hij ook zelfstandig adviseur. Weggeman is met name bekend geworden door zijn denken over kennis en kennismanagement. Hij zegt daarover: 'Het strategische doel van kennismanagement,ent is het vergroten van het rendement en het plezier van de productiefactor kennis. Kennismanagement is feitelijk niets anders dan leidinggeven aan professionals.'

Een ander kernthema in zijn denken is: shared values (gedeelde waardepatronen). Organisaties gaan volgens Weggeman voornamelijk over samenwerken en niet over 'moeten' en 'planning en control'. Als het uitgangspunt sharded values is, dan zal het willen volgens Weggeman de boventoon moeten voeren en kunnen planning en control tot een minimum beperkt worden.

Deze audio-cd is tot stand gekomen met de medewerking van Mathieu Weggeman. De redactie heeft zich bij het samenstellen van de teksten gebaseerd op zijn boeken, diverse artikelen en een uitgebreid interview voorafgaand aan de opnames.

De cd (speelduur ong. 64 minuten) is inclusief een MS Word bestand met integrale tekst.

De pers is lovend over Hollandse Meesters in Management:

"De file 's avonds wordt het interessantste moment van de dag [...] "De cd's zijn keurig verzorgd", Management Team.

Specificaties

ISBN13:9789077387153
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:64
Druk:1

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harry Starren

Harry Starren (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Harry Starren was algemeen directeur van de Baak, Management Centrum VNO-NCW. Daarnaast is hij actief als trainer, docent en adviseur, met name op het gebied van het management van professionele organisaties. Harry Starren was presentator van het TELEAC/NOT televisieprogramma Grootmeesters in Management. Van zijn hand verscheen een boek onder dezelfde titel. Hij presenteert tevens de 10-delige audio cd-reeks Hollandse Meesters in Management. Hij publiceerde daarna een tweede boek: De 21 geboden van modern leiderschap, dat hij samen schreef met Twan van de Kerkhof. Sinds een aantal jaar verzorgt hij een interviewprogramma voor BNR Nieuwsradio.

Andere boeken door Harry Starren

Over Ronald Buitenhuis

Na de School voor de Journalistiek en een periode als freelance journalist heeft Ronald Buitenhuis enkele jaren bij een persbureau in Oost-Nederland gewerkt. Daarna was hij (eind)redacteur bij het Kluwer-tijdschrift ELAN, vakblad voor Directeuren en Commissarissen. Eind jaren negentig is het vaste dienstverband ingeruild voor zelfstandig ondernemerschap, onder meer met freelance (beurs)verslaggeving voor Business Update; het eerste beursprogramma op de Nederlandse televisie. Een logische vervolgstap was het freelance-eindredacteurschap bij RTL Z. De laatste jaren is geschreven pers de hoofdmoot van zijn activiteiten. Vaktijdschriften, kranten, boeken, interne communicatie... Daarnaast is Buitenhuis ook actief op het gebied van cd's en televisie.

Andere boeken door Ronald Buitenhuis

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Wie is Mathieu Weggeman?
3. Adviseurs en managers
4. Alternatieve adviesmodellen
5. De essentie van Weggemans denken
6. Kennismanagement
7. Innovatie
8. Ter afronding
9. Een karakterschets

De cd (speelduur ong. 64 minuten) is inclusief een MS Word bestand met integrale tekst.

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hollandse Meesters in Management: de ideeën van Mathieu Weggeman over kennismanagement en professionals