Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
,

Coachen op competenties

Deel 4

Luisterboek Nederlands 2007 9789077387740
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Veel bedrijven erkennen het belang van hoe de resultaten en doelen behaald worden. Werken met competenties blijkt een goede werkwijze en meetlat te zijn voor coachend leiderschap, maar is voor veel managers een weerbarstige materie. In deze aflevering leert u wat competenties zijn, wat de meerwaarde is en waarom competenties met ijsbergen worden vergeleken.

Succesvol coachen op competenties wordt beïnvloed door de organisatiecontext en daar wordt dan ook de nodige aandacht aan besteed. Verder komt de opbouw van een competentiegesprek aan bod en wordt de zogenaamde STAR-methode uitgewerkt. Praten over resultaten aan de hand van competenties biedt managers en medewerkers een basis om uit te leggen wat ze bedoelen, het maakt dat ze elkaar 'verstaan' en kanaliseert gericht feedback. Ook deze succesfactoren worden aan de hand van in praktijksituaties geïllustreerd.

Speelduur: ± 65 minuten

Specificaties

ISBN13:9789077387740
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:65
Druk:1
Verschijningsdatum:12-12-2007
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Marijke Sybesma

Marijke Sybesma is docent supervisiekunde en competentiegerichte coach/opleider aan de Haagse Hoge School, programmaleider van de nieuwe masteropleiding Organisatiecoach, en vice-voorzitter van Stichting Coach!. Beide auteurs behoren tot de werkgroep die geleid heeft tot de oprichting van deze stichting.

Andere boeken door Marijke Sybesma

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Competenties: wat zijn dat?
3. Context van coachen op competenties
4. Coachen op competenties: de ijsbergmetafoor
5. CoCo in dialogen
6. CoCo en STAR
7. Bloopers of hoe het dus niet moet!
8. Conclusie

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen op competenties