Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

1-op-1 coaching: zelfregie (2 cd's)

Deel 7

Luisterboek Nederlands 2008 9789077387771
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze aflevering bestaat uit twee cd's: 7A is primair bestemd voor de coach, 7B voor de gecoachte. De nadruk ligt op de succesfactoren 'eigenaarschap' en 'ijsberg'.

7A
Wanneer u coacht op zelfregie, is het essentieel te weten of de gecoachte het heft in handen neemt, vooral in lastige en onverwachte situaties. Deze cd bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt wat een coach moet weten over assertief, subassertief en overassertief gedrag. Deel 2 behandelt de zogenaamde 'Cirkel van acht', een model dat laat zien wat iemand die de slachtofferpositie inneemt, doet en denkt en van daaruit wezenlijk andere keuzes maakt dan iemand die verantwoordelijkheid neemt. Deel 3 gaat over geluk. Meer geluk op de werkplek leidt tot beter functionerende medewerkers.

7B
Deze cd bevat ook drie delen: hoe creëer je geluk en hoe help je het om zeep? Wie heeft het roer in handen: jij of de anderen? En hoe beheers je de mechanismen assertief, overassertief en subassertief gedrag?

Deze aflevering is geschreven door Joke lingsma, Tica Peeman en Onno Hamburger.
Joke Lingsma is senior trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en coauteur van het boek 'Persoonlijke effectiviteit'.
Tica Peeman is directeur en coach van trainingsbureau VIStrainingen en auteur van het boek 'Heb LEF, durf te veranderen'.
Onno Hamburger is senior trainer/coach bij Van Harte en Lingsma en tevens oprichter van geluk.startpagina.nl, een onafhankelijk platform over geluk.

Kijk voor meer informatie op: www.multimediacoach.nl of www.coachingbox.nl.

Speelduur: ± 65 min. per cd

Specificaties

ISBN13:9789077387771
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:130
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2008
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
3
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joke Lingsma

Drs. Joke Lingsma is psychotherapeut en senior trainer/adviseur. Zij heeft vanaf het allereerste begin als deskundig en betrokken collega haar bijdrage geleverd.

Andere boeken door Joke Lingsma

Over Tica Peeman

Tica Peeman (1970) is directeur/eigenaar van trainingsbureau VIStrainingen. In 2005 verscheen haar eerste boek 'Heb Lef, durf te veranderen!' waarvan sindsdien ruim 10.000 exemplaren zijn verkocht, gevolgd door 'I Trust U’ (2011), ’Nieuwe Leiders gevonden!’ (2012) en ‘Team Management’ (2015). Tica traint en geeft masterclasses aan mensen op het gebied van Nieuw Leiderschap, persoonlijk leiderschap (met LEF leven!) en teamprocessen. Haar stijl is nuchter, persoonlijk en enthousiasmerend. Tica is tevens co-founder van Happy Companies. Samen met anderen begeleidt ze organisaties om mooiere, gelukkigere plekken te worden waar medewerkers worden uitgedaagd om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Zie ook: www.vistrainingen.nl; www.happycompanies.nl; www.teammanagement.info.

Andere boeken door Tica Peeman

Over Onno Hamburger

Onno Hamburger is oprichter van de Gelukkig Werken Academie. Onno leidt coaches, (HR) adviseurs en leidinggevenden op tot Gelukkig Werken (team) coach en Chief Happiness Officer. In deze opleidingen leer je duurzaam werkgeluk toe te passen binnen organisaties waarbij je gebruik maakt van evidence based technieken uit o.a. de (positieve) psychologie en de neurologie. Onno is opgeleid tot psycholoog en werkt sinds 1999 als senior trainer, coach en adviseur. Hij is in Nederland één van de eersten die geluk en werk combineerde. Onno wordt in Nederland gezien als expert en thoughtleader op het gebied van werkgeluk. Hij werd de afgelopen jaren verschillende malen geïnterviewd door kranten, tijdschriften, radio & TV over dit onderwerp. Hij verzorgt wekelijks (keynote) presentaties en workshops over werkgeluk. In 2010 schreef Onno samen met Ad Bergsma het boek Gelukkig Werken. Dit is een best seller geworden. In 2013 werd dit boek vertaald en uitgegeven in het Engels (Happiness at Work). In 2020 verschijnt er een nieuw boek van hen (geschreven samen met Erwin Klappe) over werkgeluk. Dit Handboek Werkgeluk gaat over gelukkig werken, gelukkig leidinggeven en gelukkig organiseren.

Andere boeken door Onno Hamburger

Inhoudsopgave

Aflevering 7A
1. Inleiding
2. Zelfregie en assertiviteit
3. Slachtoffergedrag
4. Geluk op het werk

Aflevering 7B
1. Inleiding
2. Zelfreflectie
3. Geluk op de werkplek bepaal je zelf
4. Bepaalt u de situatie of bepaalt de situatie u?
5. 'In control' over uw gedrag

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        1-op-1 coaching: zelfregie (2 cd's)