Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bundel beleggingsinstellingen

Artikelsgewijze parlementaire toelichting wetsvoorstellen 30 533 en 30 689

Ingenaaid Nederlands 2007 9789077870136
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De bestaande regeling voor fiscale beleggingsinstellingen is ingrijpend gewijzigd. Daarnaast is er een nieuwe categorie beleggingsinstellingen: de vrijgestelde beleggingsinstelling. Beide zijn het gevolg van twee wetsvoorstellen die 10 juli 2007 door de Eerste Kamer zijn aangenomen. Beide wetsvoorstellen zijn op 1 augustus 2007 in werking getreden. De wetswijzigingen vloeien voort uit de aanbevelingen die de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen enkele jaren daarvoor had gedaan. Doel is om het Nederlandse vestigingsklimaat voor beleggingsinstellingen aantrekkelijk te maken en te houden.

Het Wetenschappelijk Bureau van PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs heeft, onder eindredactie van prof. dr. Roland Brandsma, een helder overzicht gemaakt van alle wijzigingen. Daarnaast is per wetsartikel de parlementaire toelichting opgenomen, inclusief de wijzigingen die zijn aangebracht in het wetgevingsproces. De bundel bevat ook de brief van de minister en staatssecretaris van Financiën aan de Tweede Kamer waarin de bewindslieden ingaan op de aanbevelingen van de Commissie Modernisering Beleggingsinstellingen en de concurrentiepositie van beleggingsinstellingen in Europees perspectief.

De trefwoorden in de marge, een trefwoordenregister en een jurisprudentieregister maken de bundel praktisch in het gebruik. Bovendien bevat de uitgave verwijzingen naar de belangrijkste literatuur die tot en met begin juli 2007 is verschenen en zijn de relevante bepalingen uit de Wet financieel toezicht opgenomen, evenals enkele daarop betrekking hebbende beleidsbesluiten. Hierdoor is de bundel onmisbaar voor degenen die inzicht willen krijgen en houden in de Nederlandse fiscale regimes voor beleggingsinstellingen.

Specificaties

ISBN13:9789077870136
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:353
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roland Brandsma

Roland Brandsma is hoofd van het Wetenschappelijk Bureau van PriceWaterhouseCoopers.

Andere boeken door Roland Brandsma

Inhoudsopgave

Deel I Vestigingsklimaat beleggingsinstellingen
Deel II Artikelsgewijze parlementaire toelichting
Deel III Integrale parlementaire stukken
Deel IV Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bundel beleggingsinstellingen