Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vloeken als Gordon Ramsay

Wat adviseurs, managers en ondernemers kunnen leren van een chef-kok

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789077881682
Direct te downloaden

Samenvatting

In één week tijd weet de Britse driesterrenkok Gordon Ramsay failliete restaurants weer succesvol te maken. Daar schuilt meer achter dan vloeken en tieren alleen.

In dit boek - boordevol anekdotes uit de bekende televisieserie 'Kitchen Nightmares' - keert Michiel Hogerhuis terug naar de basisingrediënten van succesvol ondernemen, veranderen en omgaan met mensen. Geen abstracte managementmodellen in dit boek, maar een antwoord op de vraag: wat kan ik morgen anders doen?

Michiel Hogerhuis is consultant en ondernemer, bekend van het boek 'Hoe gooi ik een adviseur eruit?' Hogerhuis staat net als Gordon Ramsay bekend als kritisch en tegendraads. En nee, koken is niet zijn sterkste kant.

Specificaties

ISBN13:9789077881682
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:14-4-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Wim Kweekel | 14 januari 2010
U heeft vast wel eens een aflevering gezien van Gordon Ramsay in 'Kitchen Nightmares'. Een soms vloekende Ramsay die de eigenaar en het personeel duidelijk maakt wat er moet gebeuren om het betreffende etablissement weer op de rails te krijgen. Michiel Hogerhuis heeft deze tv-serie als basis gebruikt om een vergelijking te maken met organisatieadvieswerk; 'Vloeken als Gordon Ramsay'.Lees verder
Peter Vermeulen | 1 december 2009
Is Gordon Ramsay nu grof en achterbaks, of juist direct en open? Michiel Hogerhuis koppelt de basisingrediënten van succesvol ondernemen, veranderen en omgaan met mensen aan de vaak omstreden televisieserie 'Kitchen Nightmares'. In deze serie wordt Gordon Ramsay gevraagd om de eigenaar van een restaurant te helpen om zijn slecht lopend bedrijf weer rendabel te maken.Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
8 stemmen
5
1
1
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Michiel Hogerhuis

Michiel Hogerhuis is adviseur in 'gestoorde communicatie' en verandering. Hij studeerde Bedrijfskunde, ontdekte de psychiatrie en combineerde beide. 'Wat zich in een gemiddeld gezin afspeelt met een psychiatrisch patiënt in zijn midden, is niet gekker dan wat er gebeurt in de gemiddelde directiekamer of organisatie!' Michiel leerde het adviesvak bij de oude meesters (die zelf hun lessen kregen van de grondleggers van het vak) zoals Max Rubinstein, Frans Verhaaren, Cees Luscuere, Edu Feltmann en Bert Terpstra. Hij zette zich af tegen hun opvattingen, koos voor de die-hard consultancy (en schreef daar het bejubelde en verguisde boek 'Hoe gooi ik een adviseur eruit?' over), werd manager, directeur en startte ten slotte zijn eigen adviesbureau Cherry3company. Tussendoor opende hij kunstcentrum De Oplichterij, was medeoprichter van de (Nood)Faculteit der Letteren en richtte samen met onder anderen Roel in 't Veld, H.J.A. Hofland en Cees Dam de Volksbeweging tegen de Lelijkheid op. Samen met Martijn van Oorschot - zijn vaste partner in zaken, beste vriend en mede-auteur van eerdere boeken - ontwikkelde Michiel Hogerhuis een eigen visie op adviseren, management en veranderen: confronterend, open, met de hoogste kwaliteitseisen.

Andere boeken door Michiel Hogerhuis

Inhoudsopgave

IWat je vooraf moet weten

Voorwoord

Inleiding

Deel 1 De voorbereiding

1. De ingrediënten maken het gerecht
2. Het is voorbij voordat het begonnen is
3. Gordon Ramsay wordt gevraagd

Deel 2 De juiste ingrediënten

4. Rijpe en onrijpe vruchten
5. Hoe de rijpe van de onrijpe te scheiden?
6. Het geheime ingrediënt

Deel 3 Basisrecepten

7. Beelden veranderen
8. Eten is een sociaal gebeuren
9. Kop noch staart

Deel 4 De kok

10. Liefde voor eten
11. Voor hete vuren staan
12. Water bij de wijn

Deel 5 In de pot roeren
13. Chef boven chef
14. Helpen en zorgen
15. Over de grenzen van het fatsoen

Deel 6 Het hoofdgerecht

16. Opgeruimd staat netjes
17. Mengen en mixen
18. Klant is mens

Deel 7 Dessert

19. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
20. Waar het echt om draait
21. Het werkt

Bijlagen

Oefeningen
Fragmenten
Naschrift
Over de auteur
Dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vloeken als Gordon Ramsay