Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kaizen Express

De basisbeginselen voor jouw lean traject

Paperback Nederlands 2014 9789078413097
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Mede-auteur John Shook zegt vaak: ‘it is easier to act your way into a new way of thinking, than it is to think your way into a new way of acting’. Dit gaat in tegen de natuurlijke neiging bij velen van ons. Vaak willen we iets eerst verstandelijk snappen voordat we ermee aan de gang gaan. Bij Lean werkt het echter heel anders: je gaat het pas begrijpen wanneer je het een aantal keer hebt gedaan. Kaizen Express gaat uit van deze manier van ‘leren door doen’ op individueel- en teamniveau. Het is een boek dat je niet van kaft tot kaft leest, maar waarmee je in praktijk moet experimenteren.

Aan mensen die relatief nieuw zijn op het gebied van Lean biedt het daarmee een goede start aan de hand van de Lean beginselen en implementatietechnieken. Omdat er soms te gemakkelijk overheen wordt gestapt vanuit de misvatting ‘die kennen we al’ beschrijven de auteurs dit boek niet als back to basics maar juist als forward to fundamentals – er valt nog veel te leren en ontdekken!

Mensen die al ervaren zijn met Lean, zullen verrast zijn doordat dit boek voor hen verder gaat dan uitleg van de technieken en beginselen. Met name in de Let’s Talk-secties word je uitgedaagd om dieper na te denken over de werkelijke onderliggende doelen, toepassingsmogelijkheden en vervolgstappen van de verschillende technieken.

Oorspronkelijk was Kaizen Express ontwikkeld als een hulpmiddel voor het onderwijzen van de essentiële elementen van TPS aan medewerkers die wereldwijd in Japanse fabrieken werkten. Het is tweetalig van opzet (Engels-Nederlands) met vele illustraties op praktisch elke pagina die de kernpunten versterken. In het boek staat ook een samenvatting van TPS-termen in het Nederlands en Japans en een verzameling standaardformulieren die je kunt gebruiken bij het toepassen van Lean.

Specificaties

ISBN13:9789078413097
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Druk:1
Verschijningsdatum:27-1-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kaizen Express