Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vrouwen & Ambitie

Nieuwe keuzes, hardnekkige taboes

Paperback Nederlands 2008 9789079263028
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Vrouwen & Ambitie' brengt een belangrijk, nieuw standpunt in een actuele en vaak felle discussie. In dit prachtige, baanbrekende en grondig onderbouwde boek beschrijft de Amerikaanse psychiater en publiciste Anna Fels hoe belangrijk ambities zijn voor onze identiteit en voor ons welzijn. Of het nu uw ambitie is om patiënten te genezen, les te geven of carrière te maken in het bedrijfsleven: ergens goed in zijn en daarvoor erkenning krijgen, vervult een diepe, menselijke behoefte.

Maar waarom hebben vrouwen het dan vaak zo moeilijk met ambitie? Waarom brengen vrouwen het, alle emancipatie ten spijt, nog steeds minder ver in hun werk dan mannen (om van 'de top' nog maar te zwijgen)? Waarom zijn het de vrouwen, en niet de mannen, die massaal parttime gaan werken als er kinderen komen?

Zijn vrouwen (en vooral: moeders) gewoon niet ambitieus genoeg, of zelfs regelrecht lui, zoals sommigen zeggen? Zijn vrouwen nu eenmaal van nature veel meer geneigd tot zorgen, zoals anderen denken? Of is er toch meer aan de hand?

'Vrouwen & Ambitie' geeft de overtuigende antwoorden. Het boek laat zien waarom het in onze huidige samenleving voor vrouwen nog steeds zo veel moeilijker is om aan hun ambities vast te houden dan voor mannen. Vrouwen hebben nu meer kansen en mogelijkheden dan ooit tevoren, maar oude taboes houden hardnekkig stand…

Specificaties

ISBN13:9789079263028
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:302
Druk:1
Verschijningsdatum:29-4-2008
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (2)

Vrouwen & Ambitie
Marjan Grootveld | 26 augustus 2008
'Mannen waren vroeger niet zozeer autonomer dan vrouwen, ze vonden het alleen vanzelfsprekend dat ze het leeuwendeel van de aandacht en bevestiging kregen.' Aldus Anna Fels in 'Vrouwen en ambitie'. Wat je al lezend hier achteraan denkt, is dat vrouwen dit even vanzelfsprekend vonden. Ze gingen - en gaan? - er immers voor een groot deel in mee, door mannen zowel binnens- als buitenshuis die aandacht en bevestiging te schenken. Dit helpt mannen om hun ambities te realiseren, maar wat levert het vrouwen op?
Lees verder
Vrouwen & Ambitie
Anne-Mieke Vermeer | 18 augustus 2008
Anna Fels is praktiserend psychiater en publiciste, won diverse prijzen en woont met man en kinderen in New York. Zelf zag ze dus kans om gezin en ambitie te combineren. In haar praktijk zag ze dat het veel vrouwen niet lukte om aan hun ambities vast te houden, zeker wanneer ze een gezin hadden. Op zoek naar het waarom, ontdekte ze dat er nooit structureel onderzoek gedaan is naar (het vervullen van) ambitie en verschil daarin tussen mannen en vrouwen. Haar boek 'Vrouwen & Ambitie' vult die lacune op.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anna Fels

Anna Fels is psychiater. Zij heeft artikelen geschreven voor The New York Times Book Review, The Times Literary Supplement, Harvard Business Review, The Nation, Self en het wetenschapskatern van The New York Times. Zij is verbonden aan het Weill Medical College van Cornell University in het New York Presbyterian Hospital. Anna Fels woont met haar man en twee kinderen in New York.

Andere boeken door Anna Fels

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel 1 Vrouwen en ambitie
1. Wat is ambitie?
2. Misvormde ambities

Deel 2 Erkenning en ambitie in het leven van vrouwen
3. Aandacht vermijden
4. Vrouwelijkheid
5. Waarom is erkenning zo belangrijk voor ambitie?
6. Ongelijke beloningen
7. Pseudo-erkenning: vroeger en nu
8. Ouders, mentoren, instituties en gelijken

Deel 3 Vrouwen en vakmanschap
9. De ontwikkeling van vaardigheden
10. Het combineren van vrouwelijkheid en vakmanschap

Deel 4 Carrière, huwelijk en gezin
11. Het huidige dilemma
12. Carrières
13. Huwelijk
15. Kinderen en carrières

Conclusie

Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vrouwen & Ambitie