Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Ladder

Waarom veranderen zo moeilijk is én... welke 3 stappen wel werken

Audio-download Mp3 Nederlands 2018 9789079445929
1
Voormalig Nr. 1Totaal 33 dagen
Evergreen570 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Miljoenen mensen streven naar positieve veranderingen in hun werk en thuis. Ze willen leren zichzelf beter te managen. Of streven naar meer inspirerend leidinggeven. Of willen graag iets gezonder leven. Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen - op je werk en thuis - niet makkelijk is.

Maar aan de hand van een slim en eenvoudig model - De Ladder - beschrijft Ben Tiggelaar:
- Hoe je doelen stelt die wél werken;
- Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt;
- Welke support wél helpt bij verandering.

Ben vertaalt de beste inzichten uit recent gedragswetenschappelijk onderzoek, naar praktische toepassingen. 'De Ladder' is een onmisbare gids voor wie streeft naar meer effectiviteit in persoonlijk leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789079445929
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:
Bestandsformaat:mp3
Druk:1
Verschijningsdatum:21-12-2018

Expertrecensies (4)

De Ladder - 'Tiggelaar weet zich met dit boek opnieuw te onderscheiden'
Wiemer Renkema | 18 juli 2018
Alsof het schrijven van een recensie over het nieuwste boek van een van Nederlands succesvolste managementboekenschrijver al niet uitdagend genoeg is, stuit ik op de eerste pagina ook nog op warme woorden over Ben Tiggelaar van mastodonten als Stephen Covey en Ken Blanchard.Lees verder
De Ladder - 'Goed, compact, leesbaar en enthousiasmerend'
Ruerdje van Mierlo | 13 juli 2018
De Ladder van Ben Tiggelaar is een uiterst praktisch boek over veranderen vol tips die vrijwel allemaal gelinkt zijn aan wetenschappelijk onderzoek. Dat is echt fijn, want daarmee betrouwbaar. Ben Tiggelaar is zowel bemoedigend, hier en daar persoonlijk als ook heel duidelijk: gedrag is key en je moet je omgeving zo inrichten dat die je ondersteunt.Lees verder
De Ladder - 'Weer even fris tegen verandering aankijken'
Edwin Tuin | 10 juli 2018
Ben Tiggelaar heeft een compact en goed leesbaar boek vol tips geschreven over veranderen. Hij gebruikt als metafoor een ladder met 3 treden; doel, gedrag en support. De ondertitel, ‘waarom zo verandering zo moeilijk is en welke drie stappen wel werken’ wekt grote verwachtingen.Lees verder
De Ladder - 'Bomvol wijze lessen'
Annemiek Sierhuis | 2 juli 2018
De Ladder van Ben Tiggelaar is een absolute aanrader. De ondertitel 'waarom veranderen zo moeilijk is én … welke 3 stappen wel werken' dekt de hele lading. Ik heb eerder Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar gelezen en was daardoor meteen enthousiast om zijn nieuwe boek De Ladder aan te schaffen.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

3.8 van de 5
103 stemmen
59
18
1
1
24

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

column
Wetenschappelijke kant van persoonlijke veranderkunde
Bertrand Weegenaar 2 juli 2021 In onderstaand artikel schets ik een paar persoonlijke ervaringen in het bereiken van (voor mij) ambitieuze veranderdoelen. Het wetenschappelijke kaf wordt van het pseudowetenschappelijke koren gescheiden. En voor de vakantie, als het belangrijk voor jou is, zeven wetenschappelijk verantwoorde zelfhulp- cq veranderboeken.
nieuws
Ik hou van mezelf
Bertrand Weegenaar 30 maart 2021 Tim Ferriss heeft in een interview wel eens gezegd dat het succes van zijn boek, Een werkweek van 4 uur in hoge mate aan de titel lag. De inhoud is niet onbelangrijk, maar niet zo spectaculair als de titel doet vermoeden. Ferriss adviseert om vooral zelfstandig te werken, te kiezen welke klussen je aanneemt, en een hoge mate van controle over je agenda te houden. Het is een magisch recept. Zijn latere werken werden vooral dikker en minder krachtig.
nieuws
De ladder: 1 doel, 1 gedrag en 3 keer support
Bertrand Weegenaar 27 juni 2018 ‘Drie’ is een nummer waar Ben Tiggelaar veel waarde aan hecht. Dromen, Durven, Doen bijvoorbeeld. Het is ook een aantal om modellen heel simpel kan maken. Simpel is een element dat bij veranderingen, wetenschappelijk bewezen, elementair is. Wij vinden veranderen al ingewikkeld zat, dus keep it simple. Zelfs grote veranderingen beginnen met kleine stappen. Microstappen zijn soms nodig om ergens te komen. (Een uur eerder opstaan? Begin eerst eens met vijf minuten).
preview
7 tips voor gedragsverandering uit De Ladder van Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar 15 juni 2018 In zijn nieuwste boek De Ladder zet Ben Tiggelaar de allerbeste, actuele inzichten uit de veranderpsychologie op een rij. Als voorproefje: zeven praktische tips.

Over Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk gedragswetenschapper en auteur. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap en verandering. Zowel in Nederland als daarbuiten geldt hij als een van de absolute topsprekers en trainers binnen zijn vakgebied. Ben schreef meerdere bestsellers, waaronder "Dromen Durven Doen", "Mooi werk", "MBA in één dag" en "De Ladder". Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor NRC Handelsblad over werk en management. Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Andere boeken door Ben Tiggelaar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Ladder