Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Lean Six Sigma – Stap voor Stap

Paperback Nederlands 2008 9789079452026
Verkooppositie 3546Hoogste positie: 49
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Lean Six Sigma – Stap voor Stap' is een uitgave die door tal van organisaties wordt gebruikt om Lean Six Sigma in te voeren. Tegelijk wordt het door toonaangevende hogescholen en universiteiten gebruikt om studenten voor te bereiden op hun carrière.

Lean Six Sigma is de culminatie van ontwikkelingen in kwaliteits- en efficiencyverbetering in de 20ste eeuw. Het combineert belangrijke en in de praktijk bewezen principes en technieken in een goed gestructureerde en geïntegreerde benadering.

Voor het uitvoeren van verbeterprojecten biedt Lean Six Sigma de DMAIC-methodiek (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) die in deze uitgave uitgebreid wordt behandeld. Daarnaast wordt er in deze publicatie uitgelegd hoe Lean Six Sigma stap voor stap kan worden ingevoerd in een organisatie. Daarbij is get boek zo opgezet dat deze zowel voor industriële alsook voor dienstverlenende organisaties gebruikt kan worden.

De stof wordt in twee delen behandeld. Eerst komt het programma aan de orde. Daarbij wordt ingegaan op het historisch perspectief van kwaliteits- en efficiencyverbetering, op de economische achtergronden van Lean Six Sigma en de organisatorische structuur.

Het tweede deel van het boek behandelt de methode. Daarbij worden de fasen van DMAIC als handleiding gebruikt. Eerst wordt gekeken hoe je een project selecteert (Define). Dan hoe je een project meetbaar maakt (Measure). Vervolgens komt het analyseren van een project (Analyze) aan bod. Dan wordt behandeld hoe een project te verbeteren (Improve) om te eindigen met hoe een project te borgen (Control). Daarnaast bevat de publicatie nog een overzicht van Lean Six Sigma in een notendop.

De argumenten dat Lean Six Sigma te technisch is, complex is, puur voor statistici, enkel bruikbaar in de industrie, een hype is enzovoort, zijn allang verstomd. Het is algemeen goed geworden.
Dit boek is in duidelijke, heldere taal geschreven en bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het onderwerp of de stof nog eens compact aangereikt wil krijgen. Het is zeker onmisbaar voor managers die overwegen Lean Six Sigma te implementeren in hun organisatie of voor potentiële projectleiders die zich willen oriënteren op deze bijzondere verbetermethode. Tot slot dient het boek ook als praktische handleiding voor projectleiders en toekomstige professionals.

Specificaties

ISBN13:9789079452026
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2008
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lean Six Sigma – Stap voor Stap