Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Positief en creatief opvoeden

aan de slag met 77 veelgestelde opvoedvragen

Paperback Nederlands 2010 9789079729234
Verkooppositie 1152Hoogste positie: 1152
Niet leverbaar.
24,-

Samenvatting

´Niet doen!´ ´Pas op!´ ´Wat heb ik nou gezegd!´ ´Ik zei: Nee!´ ´Luister nu eens!´
Het opvoeden van kinderen is helaas niet altijd even makkelijk. Hoe leuk onze kinderen ook zijn, voor de meeste ouders is bovenstaande helaas maar al te herkenbaar. Soms lijkt het wel of we de hele dag alleen maar roepen wat er niet mag ...
En dat is nu precies een van de grootste opvoedvalkuilen: we gaan vaak vooral in op negatief gedrag van kinderen. Omdat we dat gedrag willen veranderen. We vergeten dan echter dat er ook al veel wél goed gaat. Hoe goedbedoeld ook, ingaan op negatief gedrag is niet de oplossing. Sterker nog, het werkt meestal averechts.
In Positief en creatief opvoeden laat Tischa Neve zien dat het ook anders kan. Kinderen positief benaderen is niet alleen veel leuker, het is ook veel effectiever. Als het lukt om juist op momenten dat een kind lastig is, te focussen op wat er wel goed gaat, dan heb je veel meer kans dat het gedrag daadwerkelijk verandert.
Tischa Neve beantwoordt op de site van J/M voor ouders elke week opvoedvragen van lezers. De meest gestelde vragen hiervan vormen de inspiratie voor Positief en creatief opvoeden. In het eerste deel beschrijft Tischa de uitgangspunten van positief en creatief opvoeden. In het tweede deel beantwoordt Tischa - op haar bekende positieve en praktische manier - vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het boek besluit met oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.
Tischa Neve is kinder- en jeugdpsycholoog en bekend van het tv-programma Schatjes. Momenteel werkt ze mee aan de opvoedrubriek van het tv-programma Koffietijd en ze is een van de opvoeddeskundigen van het radioprogramma Dit is de dag. Zij heeft een eigen praktijk: Groot & Klein.
Een onmisbaar boek voor alledaagse opvoedperikelen.
In samenwerking met J/M voor ouders

Specificaties

ISBN13:9789079729234
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2011
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Tischa Neve

Tischa Neve is kinderpsycholoog, opvoedkundige, moeder van Dim en pleegmoeder. Tischa heeft meerdere boeken over opvoeding geschreven, is bekend van het tv-programma 'Schatjes' en het magazine 'JM voor ouders', maakte al vele online cursussen, geeft skypeconsulten, lezingen en workshops.

Andere boeken door Tischa Neve

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Positief en creatief opvoeden