Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Oplossingsgericht aan de slag

Grondhouding en Techniek

Paperback Nederlands 2008 9789079764013
Niet leverbaar.

Samenvatting

Oplossingsgericht werken is leuk, licht, luchtig en lastig om te doen. Oplossingsgerichte interventies zijn bedrieglijk simpel. De interventies doen hun oplossingsgerichte werk pas wanneer ze met de juiste grondhouding worden uitgevoerd.

Dit boek 'Oplossingsgericht aan de Slag' helpt om oplossingsgericht doelen te bereiken in je dagelijkse werk. Het boek is bedoeld voor iedereen die graag doelen wil bereiken. Het is een boek voor trainers, coaches, adviseurs, leidinggevenden, interim-managers en veranderprofessionals die oplossingsgericht willen werken met individuen en teams.

De oplossingsgerichte methode komt oorspronkelijk uit de therapie en werd vervolgens toegepast in coachings. Dit boek gaat beduidend verder dan deze oorspronkelijke toepassingen van het model. Naast oplossingsgericht helpen biedt het boek een methode om oplossingsgericht te sturen, te instrueren, te trainen, verandertrajecten aan te pakken en met teams aan de slag te gaan. Hierdoor wordt de oplossingsgerichte methode ook bruikbaar voor (verander)managers, teamcoaches en conflictbemiddelaars.

Met dit boek kunt u door de vele voorbeeldzinnen uw eigen oplossingsgerichte taal selecteren en verder ontwikkelen. Op praktische Quick Reference Cards kunt u interventies noteren en in gesprekken paraat houden. Switchen tussen oplossingsgericht helpen, sturen, instrueren en trainen wordt daardoor steeds gemakkelijker.

Met uw eigen grondhouding en techniek maakt u de muziek.

Specificaties

ISBN13:9789079764013
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Oplossingsgericht aan de slag
José Otte | 11 augustus 2009
De oplossingsgerichte methode komt oorspronkelijk uit de therapie en werd vervolgens toegepast in coaching. De methode is leuk, licht, luchtig en lastig om te toe te passen. 'Oplossingsgericht aan de slag' biedt een methode om oplossingsgericht te sturen, te instrueren, te trainen, verandertrajecten aan te pakken en met teams aan de slag te gaan. Daarom is het boek een mooie leidraad voor coaches, (verander)managers, teamleiders, conflictbemiddelaars en trainers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
8 stemmen
6
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gwenda Schlundt Bodien

Gwenda Schlundt Bodien is zelfstandig gevestigd trainer, coach en auteur vanuit Bureau voor Oplossingsgericht Werken. De rode draad in haar activiteiten is ontdekken wat werkt: de oplossingsgerichte veranderbenadering, zelfdeterminatietheorie en positieve psychologie zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen. Ze heeft diverse boeken daarover geschreven en heeft samen met Coert Visser NOAM, het Netwerk voor Oplossingsgericht Adviseren en Managen, opgericht (www.noam.nu). Gwenda's blog: www.oplossingsgerichtwerken.blogspot.com

Andere boeken door Gwenda Schlundt Bodien

Over Coert Visser

Drs. Coert Visser MMC (1963) is arbeids- en organisatiepsycholoog, oplossingsgerichte trainer, coach en blogger. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij in 2002 NOAM op, het netwerk voor oplossingsgericht adviseren en managen. Sinds 1998 is hij lid van de hoofdredactie van www.managementsite.net.

Andere boeken door Coert Visser

Inhoudsopgave

Inleiding

1 De oplossingsgerichte grondhouding
2 Oplossingsgerichte competenties
3 Oplossingsgericht basisinterventies
4 Oplossingsgericht helpen
5 Oplossingsgericht sturen en instrueren
6 Oplossingsgericht trainen
7 Oplossingsgericht werken met teams
8 Oplossingsgerichte feedback en conflicthantering
9 Hoe leren professionals oplossingsgericht werken?
10 Je eigen oplossingsgerichte taal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgericht aan de slag