Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 74% korting
, ,

Muren & Buren

Resultaten van het tweede onderzoek naar ontschotting en alignment van de interne supply chain in Nederland 2010

Ingenaaid Nederlands 2010 9789079825042
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 74% korting

Samenvatting

Dat ontschotting leeft bij Nederlandse organisaties - groot en klein, profit en non profit - blijkt goed uit dit tweede door DPA Supply Chain uitgevoerde onderzoek Beste of Supply Chain ('BoSC'), want er namen bijna tweemaal zoveel mensen aan deel als in 2008. BoSC is een uniek onderzoek: voor het eerst is de interne supply chain van Nederlandse organisaties onderwerp van studie. En dat in al haar aspecten.

Nederlandse organisaties scoren in 2010 iets beter op de ontschottingsmeetlat dan in 2008. Anders gezegd: zij vinden zichzelf iets meer ontschot dan twee jaar geleden. Daarbij is ook positief dat zij het onderwerp ontschotting belangrijker gaan vinden.

Ontschotten moet, daar is men het in elk van de drie kerndisciplines inkoop, logistiek en operations wel over eens. Maar welke acties worden daarvoor nu concreet ondernomen? Welke branches zijn nu meer ontschot dan andere? En, welke branches werken heel hard aan het ontschotten van de interne keten? Zijn kleine organisaties meer ontschot dan grote? Op deze en vele andere vragen vindt u een antwoord in dit boekje.

Met ontschotting is veel, heel veel geld te verdienen. Dit blijkt uit BoSC-2010: de onderzoekers becijferen een macro-economisch besparingspotentieel van zo'n drie miljard euro. In het Best of Supply Chain onderzoek is ook berekend wat de micro-economische baten van ontschotting zijn. In BoSC-2010 geven acht van de tien respondenten aan dat door ontschotting van de interne keten besparingen mogelijk zijn. Volgens schattingen zou een derde van het nettoresultaat van een gemiddelde organisatie worden verspild aan supply chain suboptimalisatie. Het verbeterpotentieel is dus groot en neemt nog toe omdat de logistieke kosten van organisaties stijgen. Een op de vier respondenten meent dat door ontschotting jaarlijks meer dan een miljoen euro kan worden verdiend.

Specificaties

ISBN13:9789079825042
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Max Boodie

Max Boodie (1964) startte zijn carrière bij Berenschot waar hij in 1997 de inkoop-adviesgroep oprichtte. In 2005 startte hij DPA Supply Chain samen met het beursgenoteerde DPA. Bij DPA Supply Chain was Max actief op het gebied van detachering, advies en werving en selectie voor inkoop en supply chain management. Sinds 2011 is Boodie als investeerder betrokken bij de opstart of doorstart van bedrijven. Daarnaast is hij part time promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij onderzoek doet naar het gedrag van inkopers en de interne klanten van inkoop. Boodie is auteur van vele columns en artikelen. Van zijn hand verscheen ook een aantal boeken over benchmarkstudies en verschillende bundels met columns.

Andere boeken door Max Boodie

Inhoudsopgave

Voorwoord door Duco Buijze
Inleiding
Managementsamenvatting
Onderzoeksopzet

1 Deelnemende organisaties in beeld
2 Respondenten in beeld
3 Totaalresultaten ontschotting
4 Detailscores ontschotting
5 Ontschotting per branche Nederlandse economie
6 Ontschotting naar organisatiegrootte deelnemers
7 Sales and operations planning en ontschotting
8 Productontwikkeling en ontschotting
9 Inzoomen op de drie kerndisciplines in de interne keten
10 De extended suplly chain
11 Ontschotting: de harde baten

Bijlage 1: Vragenlijst
Bijlage 2: Best of Supply Chain Denktank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Muren & Buren