Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen

Paperback Nederlands 2015 9789079826162
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Volgens de Universiteit van Oxford verdwijnt de komende 20 jaar ongeveer 40% van alle banen. Nu is het verdwijnen van banen en het ontstaan van nieuwe banen iets van alle tijden. In de haven van Rotterdam zijn geen sjouwers meer, maar kraanmachinisten.

De mannen met een klembord die de goederen controleerden zijn vervangen door RFID chips en ook hebben we al in geen jaren meer een encyclopedieverkoper aan de deur gehad. De afgelopen vijf jaar zijn er echter ook miljoenen banen bijgekomen doordat we apps op telefoons hebben. Ook de hoeveelheid data die we produceren, die geanalyseerd moet worden, levert miljoenen banen op.Het unieke aan de huidige ontwikkelingen is echter de omvang en het soort banen dat verdwijnt. Het soort banen behelst namelijk ook hoog opgeleide kenniswerkers, zoals accountants, makelaars en juridische functies.

De omvang is ook enorm, want het feit dat 40% van alle banen in 20 jaar tijd gaat verdwijnen is nog nooit eerder vertoond. Dit boek is geen uitputtend document met alle banen die verdwijnen en verschijnen, maar heeft als doel een beeld te schetsen van een aantal banen die op de tocht komen te staan, de ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen en wat daarvoor in de plaats gaat komen. Het is deels een vertaling van het academische onderzoek van Oxford naar de praktijk van alledag. Daarnaast biedt dit boek inzicht in de kansen die ontstaan door dezelfde ontwikkelingen die de banen laten verdwijnen.

Specificaties

ISBN13:9789079826162
Trefwoorden:banen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:64
Druk:1
Verschijningsdatum:7-1-2015
Hoofdrubriek:Management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is een freelance professional bemoeial. Hij helpt bedrijven met het oplossen van personeelsproblemen. Hij is een internationeel spreker en adviseur als het gaat om de invloed die technologie heeft op werk en de manier waarop je technologie kan gebruiken om slimmer te werven.  Hij heeft lezingen gegeven over de hele wereld, van Melbourne en Syndey tot Bogota. Van Dubai tot Jaipur, India en dichter bij huis in Londen, Parijs, Berlijn en natuurlijk op alle plekken in Nederland.  Hij heeft grote organisaties zoals NS, PostNL, Randstad, Ministerie van Buitenlandse zaken, Universiteit van Twente en Gemeente Den Bosch geadviseerd over hun wervingsstrategie. Ook organiseert hij jaarlijks een event genaamd Digitaal-Werven.

Andere boeken door Bas van de Haterd

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen